Connect with us

Rukomet

VUKOVIĆ: Glavni grad će od naredne godine finansirati muški RK Budućnost

Published

on

Foto: PG Biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, sa saradnicima, sastao se danas sa predstavnicima muškog Rukometnog kluba “Budućnost”, koji je u prethodnoj sezoni izborio plasman u Prvu rukometnu ligu Crne Gore. Gradonačelnik Vuković tom prilikom istakao da Glavni grad ima poseban odnos prema sportu kao jednom od simbola Podgorice, te da je vrlo ponosan na ono je u tom dijelu učinjeno tokom prethodnog perioda.

Sastanak je organizovan u cilju predstavljanja kluba, razmatranja značajnije podrške ovom sportskom kolektivu, te planiranja budućih zajedničkih koraka u pravcu preuzimanja kluba ukoliko se stvore neophodne formalno-pravne pretpostavke za to.

“Glavni grad bi već naredne godine preuzeo obavezu finansiranja muškog Rukometnog kluba ”Budućnost” na sličan način na koji je to prethodno učinjeno sa odbojkaškim klubom. Želimo da sačuvamo tu lijepu tradiciju i stvorimo uslove da što je moguće veći broj djece trenira rukomet i u Podgorici.”, kazao je Vuković i dodao da bi realizacija ove inicijative u značajnoj mjeri obogatila sportsku porodicu Budućnosti.

Veselin Miško Kruščić, pomoćni trener, ispred muškog RK “Budućnost”, zahvalio je predstvanicima Glavnog grada na gostoprimstvu i istakao da je siguran da će ova ekipa biti ponos Podgorice.

“Glavni grad je iskazao spremnost da, u mjeri mogućeg, pomogne našu rukomentnu ekipu, na čemu smo izuzetno zahvalni. Vrlo sam zadovoljan razgovorom i predstavljenim planom.” kazao je Kruščić i dodao da je uvjeren da će opravdati ukazano povjerenje.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije