Connect with us

Ostali sportovi

SPORTISTA GODINE: Karatista Predrag Smolović sportista Nikšića

Published

on

Karatista Onogošta, Predrag Smolović najbolji je sportista Nikšića u 2020. godini, u tradicionalnom izboru Sekretarijata za sport tog grada.

Smolović je u godini na izmaku osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za mlađe senore u Budimpešti, a bio je i srebrni na sniorskom prvenstvu Balkana u Beogradu.

Crnogorski reprezentativac u kategoriji preko 84 kilograma u finalnom glasanju pobijedio je talentovanog tenisera Simona Kneževića (13:4).

Među deset najboljih sportista grada, osim njih dvojice, su još fudbaler Milutin Osmajlić, košarkaš Radosav Spasojević, atletičarka Slađana Perunović, džudistkinja Jovana Peković, odbojkaš Niko Perošević, skijaš Vladimir Vukmirović, članica Biciklistićkog kluba Perun Nikolina Vujičić i rukometašica Sara Blečić.

Za najboljeg trenera proglašen je trofejni karatista i karate stručnjak Dragoljub Fatić, a njegov klub, Onogošt izabran je za najbolji sportski kolektiv u Nikšiću.

Najuspješniji sportski radnik je Đorđije Goranović, najuspješnija rekreativka Bosiljka Drobnjak, dok je priznanje za najboljeg pedagoga pripalo Ranku Peroviću.

Proglašen je i najbolji sportski novinar – Ivan Roćenović iz Televizije Nikšić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije