Connect with us

Ostali sportovi

UDRUŽENJE SPORTSKIH NOVINARA: Najbolji sportista Crne Gore Filip Radović

Published

on

Foto: Mina

Čast je biti najbolji crnogorski sportista, ali i obaveza da se priznanje opravda, kazao je stonoteniser Filip Radović, najbolji sportista Crne Gore u 2020. godini, u tradicionalnom 66. izboru Udruženja sportskih novinara.

Radović je, kao zvanično trećeplasirani na senorskoj rang listi Svjetske stonoteniske asocijacije, izborio direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Srebrni sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope u Helsingborgu je i zvanično prvi igrač svijeta na rang listi do 23 godine.

“Nadam se da ću uspjeti da opravdam očekivanja u narednom periodu. Ova godina bila je specifična zbog koronavirusa, jer je veliki broj takmičenja otkazan u svim sportovima. Što se mene tiče, početkom godine uspio sam da izborim direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju“, kazao je Radović.

On vjeruje da ćemu se u Tokiju pridružiti kolega iz stonoteniske reprezentacije Luka Bakić.

„Iskreno se nadam sa ćemo u Tokiju nastupiti i u ekipnoj konkurenciji i predstaviti našu državu na najbolji način“, rekao je Radović.

Radović je Crnoj Gori donio prvu veliku paraolimpijsku medalju, evropsku bronzu, 2015. godine u danaskom Vejleu.

Isti rezultat ponovio je i dvije godine kasnije na Evropskom prvenstvu u Laškom, dok se prošle godine popeo stepenicu više na šampionatu Evrope u Helsingborgu, na kome je i predvodio reprezentaciju, u kojoj su još bili Luka Bakić i Dejan Bašanović, do prve ekipne medalje.

Radović je, osim odličja sa šampionata Evrope, u prošloj godini ponovio rezultat iz Đenove 2017. i bio zlatni na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Lahtiju, u konkurenciji igrača do 23 godine.

Osvajao je i medalje na mastersima u Linjanu, Laškom i Lahtiju, a 2020. godinu počeo je trofejom u Aleksandriji.

Radović je u anketi USN dobio 30 glasova.

Vaterpolista mađarskog Vašaša, Draško Brguljan osvojio je 21, košarkaš Orlanda, Nikola Vučević 12, dok je bokserka Bojana Gojković dobila deset glasova.

Najbolji novinar u izboru USN, Milan Jovanović kazao je da mu je dragao što ga je “prepoznao teren, novinarski i na neki način, sportski”.

“U redakciji sportskog programa Radija Crne Gore uspjeli smo da ostvarimo ono čemu se teži u mnogim profesijama, da spojimo iskustvo i mladost. Između iskustva i dugogodišnjeg priznatog rada Željka Šoća i Radislava Tvrdišića, te mladosti i talenta Marka Perovića i Nikole Rajkovića, bio sam kopča, nit”, kazao je Jovanović.

On je istakao da je sportska redakcija, u teškoj godini, bila jedna od rijetkih koja je skoro sve vrijeme bila uz slušaoce, u studiju, na terenu i pokazala kako se čuvaju i drže postulati Javnog servisa.

Članica sportske redakcije Televizije Crne Gore, Ivana Mašulović, koja je proglašena za najboljeg mladog novinara, kazala je da znači priznanje od kolega i da je stiglo u pravo vrijeme, navodeći da je 2020. definitivno njena godina.

“Žao mi je što neću biti u prilici da opravdam povjerenje onih koji su me predložili, a kasnije i izabrali, jer ću ubrzo otići iz naše lijepe Crne Gore, ali vjerujem da ću poslužiti kao primjer ostalima jer se trud i rad uvijek isplate”, kazala je Mašulović.

Ona je nagradu posvetila sportskoj redakciji TVCG, navodeći da je tamo napredovala i od najboljih dosta naučila.

“Sve i da je neko drugi nagrađen, ne bi bilo greške jer moje kolege obavljaju krajnje odgovoran, a ponekad i prilično stresan posao. Iskoristila bih priliku da čestitam i ostalim dobitnicima nagrada, a našim građanima da poželim srećne predstojeće praznike”, kazala je Mašulović.

Nagrada za najboljeg dopisnika pripala je Bobanu Obradoviću, saradniku MNE sport televizije iz Bijelog Polja.

U anketi učestvovala su 93 člana Udruženja.

Priznanje Ranko Jovović, u znak sjećanja na bivšeg predsjednika Udruženja, uručeno je dugodišnjem novinaru Radija Crne Gore, Budimiru Bućinu.

Priznanja su uručena i talentovanim crnogorskim bokserima, Bojani Gojković i Petru Liješeviću, za osvojene zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Budvi.

Goste tradicionalnog, 66. proglašenja najboljih na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje u Nikšiću, pozdravili su dekan te univerzitetske jedinice Stevo Popović i predsjednik USN, Veselin Drljević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije