Connect with us

Ostali sportovi

VATERPOLO: Crna Gora u polufinalu, na korak od OI

Published

on

(FOTO: wpolo.me)

Vaterpolisti Crne Gore izborili su plasman u polufinale turnira u Roterdamu i stigli na korak od odlaska na Olimpijske igre. “Ajkule” su lako izašle na kraj sa Holandijom u četvrtfinalu 13:7 i sada im jedna pobjeda u dva preostala meča donosi plasman u Tokio.

Furiozno je naša selekcija otvorila meč i uvodnih osam minuta dobila sa 4:0. Redom su pogađali Spaić, Radović, Brguljan i Ukropina, da bi nakon što je Ivović na startu druge četvrtine povisio na 5:0, došlo do opuštanja u našim redovima.

Domaćin je to kaznio i sa tri gola u nizu zaprijetio. Ipak, Petković, te Brguljan omogućili su “ajkulama” da na veliki odmor odu sa četiri gola viška 7:3.

Holanđani su na startu treće četvrtine u dva navrata prišli na minus dva, ali je Crna Gora imala spreman odgovor, pa se golovima Vidovića i Ivovića opet odlijepila na 10:6.

Jansen je do kraja treće četvrtine smanjio na 10:7, ali je tim Vlada Gojkovića na početku posljednje dionice, sa tri gola u nizu otklonio sve dileme.

Crnu Goru je do pobjede vodio Aleksandar Ivović sa tri, po dva gola postigli su Draško Brguljan, Stefan Vidović i Aleksa Ukropina, a po gol Marko Petković, Vlado Popadić, Vladan Spaić i Vasilije Radović.

U holandskoj selekciji najbolji je bio Paskal Jansen sa tri gola.

Crna Gora će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Hrvatske i Gruzije.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije