Connect with us

Vaterpolo

U PONEDELJAK NASTAVAK PRIPREMA: Zlatni vaterpolisti doputovali u Crnu Goru

Published

on

Zlatni vaterpolisti iz Tbilisija doputovali su danas u Podgoricu nakon fenomenalnih izdanja na finalnom turniru Svjetske lige gdje su se okitili zlatnom medaljom.

“Ajkule” su odigrali šest mečeva i zabilježile šest pobjeda, a više od toga raduje sjajna igra u svim duelima. U grupi su nadigrani SAD 10:6, Gruzija 19:8 i Japan 16:8, lako smo izašli na kraj sa Kazahstanom u četrtfinalu 18:6, a u velikom derbiju u polufinalu preslišali smo Grčku 8:5. U velikom finalu ponovo smo bili bolji od SAD, ovog puta 9:8 koja je dan ranije eliminisala Italiju u polufinalu 10:8.

Zlatne momke na podgoričkom aerodormu dočekali su predsjednik VPSCG dr Đuro Marić i predsjednik Skupštine VPSCG Mirza Krcić.

“Naši momci su još jednom pokazali da su sinonim uspjeha crnogorskog sporta. Rezultati posljednjih godina, a pogotovo u 2021. godini kada smo od 16 zvaničnih utakmica na međunarodnim tkamičenjima izgubili samo jednu, najbolja su potvrda kontinuiranog kvaliteta crnogorskog vaterpola i dokaz da je pred ovom mladom ekipom svijetla budućnost. Savez je uradio sve da našim seniorima omogući najbolje uslove za rad i to se na kraju i isplatilo. Sigurno smo da će i na Olimpijskim igrama na pravi način reprezentovati Crnu Goru i da će dati sve od sebe da još jednom obraduju cijelu naciju. Takođe, u pogonu su još i naše tri mlade reprezentacije koje će učestvovati na dva Evropska i jedno svjetsko prvenstvo. U prethodnih pet godina oni su donijeli četiri medalje Crnoj Gori, vjerujemo da će i ovo ljeto biti u znaku naših mladih ajkula”, poručio je Marić na podgoričkom aerodormu.

Vaterpolisti u ponedjeljak ujutro počinju pripreme u Nikšiću, i treniraće na zatvorenom olimpijskom bazenu do 10. jula uveče. Nakon dana pauze, od 12. jula “ajkule” će raditi u Podgorici do polaska za Japan koji je zakazan za 15. jul u večernjim satima.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije