Connect with us

Svetosavska sekta

DOKAZI SU NEUMOLJIVI: Takozvana SPC je prokleta!

Published

on

Piše: Balša Knežević

Svetosavska sekta (SS), poznata i pod akronimom SPC, zbog tereta grijehova koji su decenijama akumulirali visoki funkcioneri ove bezbjednosno-obavještajne parapolitičke velikosrpske ispostave, izgubila je svaki kredibilitet pred Bogom i više nema nikakvu duhovnu vrijednost.

Postoje više nego jasne indicije da je takozvana SPC kao paravjerska, ekstremistička organizacija sa jakim uticajem na političku scenu, postala prokleta i da to prokletstvo preko svojih upošljenika širi na simpatizere i sve ljude koji su na neki način vezani za SS.

Ogroman broj primjera ukazuje da je takozvana SPC potpuno duhovno istrulila i da je postala samo organizacija koja služi političkim i obavještajno-bezbjednosnim krugovima ”srpskog sveta” u njihovim hegemonističkim namjerama.

Crnomantijaši – nosioci teškog prokletstva

Stoga nije ni čudo što kada bilo koji funkcioner zloglasne i obezduhovljene SS da ”blagoslov” za neki poduhvat, isti se završi potpunim debaklom.  Jer takozvani ”blagoslovi” koje dijele službenici i visoki funkcioneri esktremističke SS, više nijesu ništa drugo nego prokletstva.

Prokletstvo na Svjetskom prvenstvu u Kataru

Najskoriji primjer koji na najbolji način prikazuje razmjere prokletstva koje takozvana SPC sa sobom nosi je očajna fudbalska reprezentacija Srbije. Izabranici Dragana Stojkovića Piksija su u petak ispali sa Svjetskog prvenstva nakon što su izgubili od Švajcarske.

Iako su se izabranici pobožnog svetosavca Piksija ku*čili da u Kataru brane pravoslavlje, a bogomi i ”kosovski zavet cara Lazara”, srpski tim se, blago rečeno, obrukao jer je završio kao najgore plasirani u grupi, i jedan od najgorih na čitavom prvenstvu!

Piksi, ne možeš da tražiš blagoslov od sveca po kojem su se tvoji preci pišali!

Osim očajne igre, fudbalska reprezentacija Srbije ostaće upamćena po gnusnom ponašanju van terena – seks skandalima, tučnjavi, fašističko-rasističkičkim ispadima, selektoru koji psuje protivničke igrače…

Interesantno je da je selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, posjetio Crnu Goru uoči Svjetskog prvenstva i u okupiranoj crnogorskoj svetinji – manastiru Ostrog, poklonio moštima crnogorskog sveca – Svetog Vasilija Ostroškog. Kako smo već pisali, ovakav ishod ne treba da čudi, kad znamo da su se ideološki preci Piksija i reprezentacije svetosavlja, srpski okupatorski oficiri, 1918. obavili bogohulni obred „sahranjivanja” države Crne Gore i crnogorskih svetitelja – uključujući i Svetoga Vasilija Ostroškoga i Svetog Petra Cetinjskog. Nakon toga srbijanski oficiri su prepišali javno njihove navodne grobove!

Stoga nije ni čudo što crngoroski svetac Vasilije Ostroški nije pomogao licemjernoj reprezentaciji Srbije. Pored toga ovo je najbolji primjer da su ”blagoslovi” popova takozvane SPC u stvari prokletstva koja donose samo baksuzluk, grijeh i propadanje.

Prokletstvo najlakše uočljivo kroz sport

Da je svetosavska sekta obezduhovljena i prokleta pokazalo se i u septembru na Evropskom prvenstvu u košarci. Tada se lider SS Prvoslav Perić, alijas Porfirije, definitivno istakao kao veliki baksuz i nosilac prokletstva!

Perić donio prokletstvo košarkašima Srbije koji su bili favoriti za osvajanje Evropskog prvenstva

Košarkaška reprezentacija Srbije, koja je bila prvi favorit za titulu, eliminisana je u osmini finala Evropskog prvenstva u košarci, a bolja od izabranika Svetislava Pešića je bila Italija koja je u pretposljednjem meču osmine finala slavila u Berlinu rezultatom 94:86.

Ovaj poraz je šokirao srpsku javnost jer se od Pešićevog tima, s obzirom na kvalitet, očekivalo minimum – prolaz do finala. Poglavar takozavne Srpske pravoslavne crkve Porfirije posjetio je 16. avgusta, pred početak EP, trening košarkaške reprezentacije Srbije, i tada je, kako se spekuliše, ”prokleo” reprezentativce koji su žestoko podbacili.

Kako se spekuliše, kao glavnog krivca za poraz Srbije određeni djelovi srpske, ali i regionalne javnosti označili su upravo takozvanu SPC, odnosno njenog lidera Perića koji je svojom zlokobnom karmom potpuno izbaksuzirao srpske košarkaše.

Preuzeto sa Facebook stranice ”Etnoistorija Crne Gore, i drugo”

Još jedan relativno svjež slučaj prokletstva koju je donio pop SS jednoj sportskoj ekipi vezan je za OFK Titograd. Pop takozvane SPC Predrag Šćepanović ”osveštao je”, ili bolje reći prokleo, teren OFK Titograd pred utakmicu sa Jezerom u maju 2021. godine.

Ipak, to nije mnogo pomoglo vjerujućim čelnicima ovog kluba koji je dan nakon što im je teren osveštan, izgubio od Jezera iz Plava, nakon toga izgubio status prvoligaša!

Perić ojadio Herceg Novi

Kada govorimo o prokletstvu koje sa sobom nosi svetosavska sekta (SS) moramo pomenuti posjetu njenog lidera Prvoslava Perića Herceg Novom, u septembru. Perić je po svemu sudeći, donio prokletstvo nezamislive moći koje je žestoko pogodilo ovu posrbljenu primorsku opštinu.

Nekoliko dana nakon posjete Perića Herceg Novi su pogodile apokaliptične poplave,  ali prokletstvo koje je ovoj opštini donio lider SS, se nije završilo na tome.

Perić u Herceg Novi donio potop i žuticu

U hercegnovskoj opštini 14. septembra, nekoliko dana nakon posjete Perića, proglašena je epidemija žutice, odnosno Hepatitisa A, potvrdila je tada Novskom portalu epidemiološkinja Doma zdravlja Herceg Novi, dr Slađana Zgradić.

Bez obzira na medicinska i meteorološka objašnjenja, jasno je da se radi i o posljedicama jakog prokletstva koje je pogodilo Herceg Novi nakon posjete lidera SS Perića.

Korona kletva

Da bi upotpunili priču o prokletstvu koje je postalo neraskidivo vezano za takozvanu SPC, moramo se prisjetiti korona kletve, koja je u veoma kratkom vremenskom intervalu odnijela živote više istaknutih funkcionera ove paravjerske, velikosrpske ispostave za subverzivna dejstva.

O prokletstvu takozvane SPC počelo je da se šapuće još kad je 2020. godine epidemija korone zahvatila takozvanu Mitropoliju crnogorsko primorsku i kad su polako počeli da oboljevaju i umiru funkcioneri ovog ogranka SPC u Crnoj Gori. Prvi je iznenada umro funkcioner SPC Momčilo Krivokapić, poznati mrzitelj Crne Gore. Ali tek nakon smrti čelnika MCP i lidera prosrpskih partija u Crnoj Gori Amfilohija Radovića krajem oktobra 2020. godine šaputanja su postala sve glasnija.

Pravoslavni vrač Velibor Džomić (u sredini), Atanasije (lijevo) i Amfilohije (desno): Izmanipulisao svoje šefove i tvrdio da ima lijek za koronu

Smrt vrhovnog poglavara SS Irineja Gavrilovića 20. novembra 2020. od korone, pa stradanje raščinjenog episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Artemija Radosavljevića i monahinje iz Pećke patrijaršije, bili su kap u prepunoj čaši i povod za suočavanje sa činjenicom o postojanju teške božije kazne i prokletstva, koja se nadvilo nad takozvanom SPC. Posljednja žrtva korona-kletve je bio čuveni srbonacista Atanasije Jevtić osvjedočeni mrzitelj Crne Gore i Crnogoraca.

Spekuliše se da je za olako shvatanje korona-kletve kriv pravoslavni vrač, epidemiolog, protojerej stavrofor Velibor Džomić koji je tvrdio da ima lijek za koronu i da njegovi pretpostavljeni nemaju razloga za brigu.

Džomić je početkom 2020. godine kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”. Takođe se spekulisalo da su po Džomićevim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Ovom prilikom navedeni su samo najpoznatiji primjeri zlokobnog djelovanja takozvane SPC, ali su i oni više nego dovoljni da se ustvrdi da je svetosavska sekta prelila ”mješinu grijeha” i da je postala prokleta.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije