Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

NEOČETNIČKI PLANOVI PO UGLEDU NA CAREVIĆA: Šubara stvara SAO Nikšić za ispunjavanje agende ”srpskog sveta”!?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Neočetnička perjanica na čelu opštine Nikšić, inače funkcioner partije profesionalnih Srba – Nove srpske demokratije (NSD) Marko Kovačević – Šubara, svesrdno radi na pretvaranju grada koji je nekad bio simbol boemije i antifašizma, u ruralnu, klerikalno-ekstremističku Srpsku autonomnu oblast (SAO).

Iako je još od kad je u maju prošle godine izabran za predsjednika Opštine bilo jasno da će nepopularni Šubara, učiniti sve da u okvire ’’srpskog sveta’’ ugura Nikšić, ova namjera je postala kristalno jasna nakon što su on i njegova klika klasičnom zloupotrebom položaja krenuli prije nekoliko dana u akciju uklanjanja crnogorskih zastava.

Podsjetimo, neočetetnička uprava grada na čelu sa potrčkom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – Kovačevićem na podmukao način je prošle sedmice uklonila crnogorsku zastavu koja je više od godinu krasila zgradu Opštine Nikšić. Slične akcije uklanjanja crnogorskih zastava sprovedene su širom grada.

Simbolički čin okupacije

Sa druge strane mušeme sa likom mrzitelja Crne Gore Amfilohija Radovića – Sotone i dalje stoje na zgradama uprkos odluke Sekretarijata za inspekcijski nadzor Opštine Nikšić, koji je još prije više od godinu i po naložio uklanjanje cerada. Ovo i ne treba da čudi s obzirom da je Kovačević učestvovao u njihovo postavljanju.

Šubara skida crnogorske zastave, ali ne da mušemu sa likom Amfilohija

’’Uklanjanje crnogorskih zastava, uz ignorisanje odluka inspekcije o uklanjanju mušeme sa likom mrzitelja Crne Gore i Crnogoraca Amfilohija Radovića je dokaz da nosioci projekta ’srpski svet’ žele da obilježe svoju teritoriju. To je u neku ruku simbolički čin okupacije jer Nikšić na čelu sa neočetnikom Kovačevićem polako postaje SAO, slično kao što je to na primorju uradio Marko Bato Carević sa Budvom’’, rekao je naš izvor dobro upućen u djelovanje nosilaca projekta ’’srpski svet’’.

Ipak ističe da postoji jedna velika razlika između onoga što rade Carević i Kovačević.

’’Za razliku od Carevića koji je svoj politički angažman i veze iskoristio za uzurpiranje i krađu državnog zemljišta, i sticanje lične koristi, njegov mlađi kolega Kovačević svoj mandat na čelu Opštine želi da iskoristi da što više operativno ojača poziciju srpske crkve i olakša protok regionalnih kleronacionalističkih i ekstremističkih struktura’’, rekli su naši izvori.

SPC osnovna karika u operaciji

Portal Aktuelno već je pisao o operativnoj ulozi takozvane SPC, poznate kao svetosavska sekta (SS) u diverzantskim akcijama i povezivanju ekstremističkih ćelija iz Srbije i Republike Srpske sa Crnom Gorom.

Osoba koja je duboko upletena u ekstremističko-subverzivnu mrežu Srpske crkve, i za koju se spekuliše da koordinira radom takozvanog bratstva ”Zavjetnici Tvrdoš”, je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević. Kako smo već pisali, odavno se spekuliše da je Kovačević, kancelariju predsjednika opštine pretvorio u operativni čvor ekstremističkih, svetosavskih grupa i da to ne krije.

’’Osnovni cilj ove ekstremističko političke grupe je pretvaranje Nikšića u SAO, odnosno bazu za subverzivna djelovanja dirigovana iz Beograda i Moskve. Sve se to radi u cilju opstruiranja evropskog puta Crne Gore i kompromitacije njenog članstva u NATO. Te grupe žele da omoguće potpuni upliv ruskog uticaja u Crnoj Gori, čime se ne bi samo kompromitovala naša država već bi time bio diskreditovan i NATO’’, rekli su naši izvori.

Jedine granice koje priznaje SPC u okvirima ”srpskog sveta”

Kako ističu, SPC je osnovna karika u ovoj operaciji.

’’Cilj takozvane SPC je da se izbrišu državne granice Crne Gore i Bosne i Hercegovine, i da teritorije Eparhije zahumsko-hercegovačke i Eparhije budimljansko-nikšićke budu slobodna ’srpska’ zona za protok ekstremista i razne logistike’’, navode naši izvori.

Plan već krenuo da se sprovodi nakon 30. avgusta

Ovaj zlokobni plan već je krenuo da se sprovodi u djelo nakon što su neočetničke, proruske snage uz logističku i ogromnu finansijsku pomoć Beograda i Moskve ostvarile pobjedu na izborima 30. avgusta 2020.

’’Plan je tada bio potpuna SAO-izacija Crne Gore, i njena integracija u ‘srpski svet’. S obzirom da je taj projekat doživio žestoki poraz jer su Crnogorci pružili odlučan otpor, sada ostaje da izdajnici i svetosavske ćelije po opštinama pokušavaju da stvore takozvane SAO teritorije’’, rekli su naši izvori.

Kako smo već pisali, glavno djelovanje takozvane SPC, ostalih lica i organizacija koje ugrožavaju bezbjednost Nikšića, Herceg Novog i drugih dijelova Crne Gore, koordinirano je sa teritorije Hercegovine, tačnije Trebinja, Bileće i Gacka.

Koliko je opasna SPC i koliko je značajna uloga njenih eparhija na granici sa BiH, govori i to da što je grupa od 30 ekstremista iz Trebinja prilikom ustoličenja Jovana Mićovića bila na Cetinju 05. septembra prošle godine. Putevi u graničnom pojasu koji povezuju Republiku Srpsku i Crnu Goru su veoma slabo kontrolisani, a operativci SPC poznaju dobro taj teren, tako da protok ljudstva i sredstava može da bude lako ostvaren bez detekcije nadležnih organa.

Portal Aktuelno i dalje će se baviti ovom temom, a naš istraživački tim već prikuplja podatke o sastancima koji su se odvijali u operativnoj bazi restoranu ’’Kolo’’ u Trebinju, o čemu ćemo uskoro pisati.

B.Knežević

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije