Connect with us

Svetosavska sekta

OSTOJIĆ PODLEGAO PRITISKU I PRODAO DUŠU SVETOSAVLJU: Metodije pljunuo na Amfilohijev amanet i priključio se kačavendističkoj struji u SS

Published

on

Piše: Balša Knežević

Ekstremistička organizacija ljubitelja genocida i neočetništva svetosavska sekta (SS) poznata i pod akronimom SPC, u sektaškom maniru prosto usisava lakovjerne duše i ugrađuje ih u svoj sistem paravjerske dogme koja na pijedastal svetosti postavlja ratne zločince, kriminalce i pedofile.

Kad jednom upadnu u sektaški sistem ove ekstremističke organizacije, bilo kom pripadniku i funkcioneru veoma je teško da ne postane dio zlokobnog djelovanja ratnohuškačkog svetosavlja, koliko god u početku imao iskrene namjere.

Najbolji primjer kako zlokobno svetosavlje uzima ljudske duše i ugrađuje ih u svoj ekstremističko-zilotski sistem parapolitičkog vjerovanja je visoki funkcioner SS Metodije Ostojić, operativnog zvanja – vladika budimljansko nikšićki.

Đedov favorit za šefa MCP

Opšte je poznato da je pokojni lider crnogorske filijale SS takozvane Mitropolije crnogorsko primorske Amfilohije Radović, imao jaku autonomiju u Crnoj Gori, koja je nakon njegove smrti potpuno ukinuta.

Metodije širi četništvo i dokazuje vjernost SS

Za razliku od pokojnog Radovića koji se nije libio da pruži jak otpor svetosavskoj centrali i njenom nezvaničnom šefu autokrati Aleksandru VučićuJovan Mićović- Joanikije koji je na sumnjiv način i nakon krvavog i sramnog ustoličenja, postavljen za njegovog nasljednika, je bespogovorni sluga Beograda, odnosno centrale takozvane SPC. Kao eksponent Beograda Mićović je pretvorio crnogorski ogranak SPC u političku organizaciju čiji je jedini cilj hegemonija i subverzivno djelovanje protiv Crne Gore.

Kako smo već pisali, nije tajna da Amfilohije, upravo jer je znao da će doći do ovakvog scenarija nakon njegove smrti, nije imao visoko mišljenje o Mićoviću. Imao je sasvim drugo kadrovsko rješenje na umu kada je u pitanju njegov nasljednik.

Amfilohije je želio da ga na mjestu mitropolita crnogorsko-primorskog naslijedi vladika Metodije Ostojić, izuzetno obrazovan i veoma školovan kadar SPC, koji je bio veoma blizak ideji pokojnog mitropolita da pravoslavna crkva u Crnoj Gori treba da, za početak, dobije širu autonomiju od Beograda.

Nesretnog Amfilohije svi iznevjerili: Portal Aktuelno ostao jedini čuvar Đedovog amaneta

Iznevjerio Amfilohija

I pored toga što je jaka struja iz ”patrijaršije” bila protiv imenovanja Ostojića za vladiku budimljansko-nikšićkog, Amfilohije se prije smrti postarao da izlobira njegov izbor za čelnika te eparhije da bi osigurao da njegovo zavještanje, makar u kadrovskom smislu, preživi desant mašinerije SS sa Kalemegdana.

Međutim, nakon potpisivanja sramnog, veleizdajničkog ”temeljnog ugovora”, postalo je jasno da Metodije nije uspio da se izbori za očuvanje amaneta pokojnog Radovića.

Portal Aktuelno više puta je pisao da je potpisanim ugovorom između takozvane SPC i kontroverznog veleizdajnika Dritana Abazovića, u potpunosti poništeno nasljeđe pokojnog Amfilohija koji je planirao i gotovo pripremio teren za potpisivanje dokumenta sa ,,Pravoslavnom crkvom u Crnoj Gori“. Taj termin je izbačen iz ugovora, i zamjenjen nazivom Srpska pravoslavna crkva (SPC).

Abazović po nalogu stranih centara moći sa sjedištem u Beogradu prodao grobove naših predaka svetosavskoj sekti, i zaokružio izdaju Amfilohija Radovića

Takođe, ugovorom je ukinut Episkopski savjet Pravoslavne crkve u Crnoj Gori kao i titula arhiepiskopa, koju je nosio pokojni Amfilohije Radović.

Prodao dušu svetosavskoj sekti

Osim što nije uspio da očuva Amfilohijev amanet i kao što je to radio njegov duhovni otac – usprotivi se beogradskoj paravjerskoj tiraniji, Ostojić je podlegao farisejskom pritisku centrale SS i potpuno je prihvatio svetosavsku zločinačko-genocidnu doktrinu.

Da bi dokazao vjernost toj doktrini, Ostojić je morao da ispuni dva kriterijuma – da javno veliča zločince i kvislinge i da negira postojanje Crne Gore kao države  i Crnogoraca kao naroda.

Metodije je svoju sklonost negiranju Crne Gore i Crnogoraca nalogodavcima iz SS dokazao prije nekoliko dana u operativnoj bazi kodnog naziva Đurđevi Stupovi u Beranama. Ostojić je tom prilikom kazao da je ”podgorička skupština 1918. godine bila kruna i izraz cjelokupnog stremljenja ka ujedinjenju sveukupnog srpskog naroda svih srpskih zemalja u svim krajevima gdje su živjeli”.

Time je nesrećini izdajnik Đedovog amaneta potvrdio svoje anticrnogorstvo i pripadnost ideji svetosavlja i ”srpskog sveta”.

Kada je u pitanju veličanje zločinaca i kvislinga Metodije je zadovoljio i taj kriterijum SS – u avgustu je u Beranama glorifikovao vođe četnika u Drugom svjetskom ratu Dražu Mihailovića Pavla Đurišića, odgovorne za ratne zločine i masovne pokolje civilnog stanovništva. Metodije je tokom parastosa u Gornjem Zaostru, kojem je prethodio tradicionalni četnički skup, Mihailovića i ostale vođe četnika nazvao ,,komandantima koji su se borili za ispravnu stvar“.

Postao Kačavendista?

S obzirom da je zadovoljio kriterijume da postane punopravni funkcioner svetosavske sekte, centrala u Beogradu htjela je da osigura da nekadašnji Amfilohijev učenik slučajno ne podlegne ”iskušenjima” i nekad počne da ”koketira sa crnogorstvom” kao pokojni Radović.

Da bi se dokazao ”kačavendistima”, Metodije je 9. avgusta u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo) proizveo Nikolaja Stamatovića, aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti (SS)

U tom cilju pred Ostojića je postavljen test nakon kojega je primljen u najtvrdokorniju ekstremsitičku ložu unutar sekte – takozvane Kačavendiste, poznate po podržavanju i učestvovanju u pedofiliji i raznim drugim bludnim radnjama.

Episkop budimljansko-nikšićki Metodije proizveo je 9. avgusta u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo) Nikolaja Stamatovića, aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti (SS).

Dugo godina Stamatović, državljanin Bosne i Hercegovine, bio je monah u Bijeljini kod vrhovnog pedofila i bludnika SS episkopa zvorničko-tuzlanskoga Vasilija Kačavende, koga je takozvana SPC umirovila, ali ne i raščinila nakon što su u javnosti isplivali tajno napravljeni video snimci i fotografije njegovih „bludnih radnji”.

Stamatovića je MUP Srbije uhapsio septembra 2013. ispred Patrijaršije u Beogradu zbog pokušaja da navodno proda kompromitujuće materijale o orgijanju Kačavende.

Portal Aktuelno pisao je još 2020. godine kako su se na teritoriji Crne Gore skrivali opasni članovi kriminalne organizacije zaodjenuti u mantije, među kojima i Stamatović koji važi za glavnog makroa takozvane SPC.

Ovakvim postupanjem Metodije je postao još jedan u nizu funkcionera SS koji je pljunuo na amanet pokojnog Amfilohija Radovića i integrisao se u duhovno-kancerogeno tkivo opasne ekstremističke paravjerske sekte, koja glorifikuje genocid, izdaju, zločin, negira postojanje Crne Gore i Crnogoraca i predstavlja sigurnu kuću za pedofile.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije