Povežite se sa nama

Svetosavska sekta

SVETOSAVSKA SEKTA I NJENE SUBVERZIVNE ĆELIJE (3): Iz baze ”Kosijerevo” planirane političke litije i izborna kampanja, Vučić posjećivao operativni štab ”Kolo”

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Balša Knežević

Parapolitičko-ekstremistička organizacija, u javnosti poznata kao svetosavska sekta (SS), koja se vodi pod akronimom SPC, predstavlja ekspozituru velikodržavnih centara iz Beograda za obavještajno-bezbjednosno, subvezrivno, hegemonističko djelovanje u regionu, sa posebnim akcentom na Crnu Goru.

Portal Aktuelno već duže vremena naglašava da ova organizacija nikad nije napuštila ideološko-operativnu zaostavštinu krvavih 90-ih, kada je bila glavni ideološki inspirator ratnohuškanja, etničkog čišćenja, genocida i mnogih drugih monstruoznih zločina koji su počinjeni u ime svetosavske doktrine.

Ovo je postalo očigledno nakon što smo u petak objavili šemu djelovanja ove ekstremistiške organizacije preko takozvanih ”pravoslavnih bratstava” koja su, po nalogu iz Trebinja, instalirana u Nikšiću, gdje im je pokrovitelj predsjednik Opštine Marko Šubara Kovačević.

Operativni štab u Trebinju

Da bi stekli jasniju sliku ko pruža logistiku svetosavskoj sekti, političkim i ekstremističkim krugovima povezanim sa njom, moramo se vratiti na tekst koji smo objavili u srijedu u okviru mini-feljtona, kada je bilo riječi o saradnji SPC sa operativnim ćelijama iz regiona, prije svega iz Republike Srpske.

Ekstremističke grupe formirane po uputstvima iz RS

Kako smo pisali – glavno djelovanje takozvane SPC, ostalih lica i organizacija koje ugrožavaju bezbjednost Nikšića, Herceg Novog i drugih dijelova Crne Gore, koordinirano sa teritorije Hercegovine, tačnije Trebinja, Bileće i Gacka. Kao lokacija sa koje je djelovanje konkretno koordinirano, i koja je važila za operativni štab, je restoran ”Kolo”, u trebinjskom starom gradu.

Vlasnik restorana i ”konsiljere” SPC je D.T. izvršilac svih direktiva šefa crnogorske filijale SPC – Jovana Mićovića, poznatog po operativnom imenu Joanikije.

Mićović izdavao direktive bivšem gradonačelniku Bileće

Osim što je koordinirao protokom ljudstva, odnosno svetosavskih ekstremista i logistike preko granice između Crne Gore i BiH (Hercegovine), Mićović je imao veliku operativnu ulogu u koordiniranju političkih litija i pripremi kampanje uoči izbora 2020. godine.

Podsjetimo, u toku izborne kampanje 2020. godine protiv Crne Gore se vodila najbrutalnija propagandna kampanja i hibridni rat iz Srbije i Republike Srpske, uz ogromnu logističku i finansijsku pomoć Moskve.

Nikšić – centar subverzivnog dejstva SS u Crnoj Gori

Kako su kazali naši izvori lice koje je imalo aktivno učešće u predizbornoj kampanji 2020. godine je bivši gradonačelnik Bileće Miljan Aleksić.

”On je po direktivama Joanikija Mićovića kontaktiran od strane D.T. koji mu je jasno dao smjernice djelovanja da podrži kandidata Zdravka Krivokapića. Aleksić se inače u prošlosti bavio švercom: cigareta, kafe i alkohola da bi kasnije ušao u legalan posao kao glavni zastupnik za Nikšićko pivo na terotoriji RS. Zbog poslovanja iz prošlosti aktivirao je svoju staru mrežu saradnika za aktivnosti u cilju pružanja pune podrške kampanji i Zdravku Krivokapiću, jer je to bio zahtjev SPC”, rekli su naši izvori.

”Kosijerevo” glavni logistički centar

Kako su kazali naši izvori, ‘‘glavni logistički centar u Banjanima je manastir Kosijerevo, u kome su planirane sve aktivnosti vezano za kampanju i političke litije pokrenute od strane SPC”.

Manastir Kosijerevo – glavni logistički centar u Banjanima u kome su planirane sve aktivnosti vezano za kampanju i političke litije

Lice koje je bilo zaduženo za izvršenje svih direktiva je Mitar Knežević, prvooptuženi u izvršenju teškog razbojništva u nikšićkoj pošti, kada je stradao radnik obezbjeđenja Ljubiša Mrdak (50). Mitar Knežević, je brat Ostoje Kneževića, funkcionera SPC, takozvanog popa, koji je postavljen za cetinjskog paroha. Ostoja Knežević je inače desna ruka šefa CG filijale SPC Jovana Mićovića i formalno osoba od njegovog najvećeg povjerenja!

”Opšte je poznato da je u periodu političkih litija posjetilac restorana Kolo (operativni štab) vlasnika D.T. bio i sam predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. Takođe na svakodnevnim sastancima u restoranu su boravili najviši crkveni funkcioneri koji su davali jasne instrukcije preko D.T. kako da se djeluje u Crnoj Gori. Momo Mandić otac Vlada Mandića, koji je konstantno boravio u Nikšiću i dijelio novac u predizbornoj kampanji za izbore u martu 2021. godine, takođe je imao određene zadatke, zbog svojih veza u Nikšiću koje su i danas veoma jake”, rekli su naši izvori.

Braća Ostoja i Mitar Knežević i Jovan Mićović – njihov pokrovitelj

D.T. je takođe povezan sa licima koja se bave prekograničnim švercom raznih vrsta nedozvoljenih roba, preko kojih se prebacao novac iz RS u Crnu Goru ilegalnim putevima sa smanjenom kontrolom od strane granične policije.

Država neće biti stabilna dok se ne obračuna sa SS!

Ono što je izloženo u tri nastavka mini-feljtona koji je Aktuelno objavio je samo djelić subverzivnih operacija u koje je umiješana takozvana SPC, poznata kao svetosavska sekta.

Treba napomenuti da je SPC, između ostalog, osim što snosi punu odgovornost za ratnohuškačku ideologiju 90-ih, aktivno logistički pomagala pokušaj terorizma 2016. koji su vodili ruski agenti, kada je pripreman ”ukrajinski scenario” za Crnu Goru.  SPC je najzaslužnija za dovođenje vjerskih ekstremista i srpsko-ruskih agenata na vlast 30. avgusta 2020. godine. Takođe je bila osnovna operativna baza za izbore u Nikšiću u martu 2021. godine koju su srpski propagandisti označili kao ”bitku za Nikšić”.

Sada je jasnije zašto je takozvana SPC i zvanično od najviše evropske instance Evropskog parlamenta (EP) indirektno označena kao ekstremistička organizacija i glavni destabilizujući faktor koji u regionu zastupa ruske interese.

Na kraju treba zaključiti da nikad nećemo imati reformisano i stabilno društvo dok god organizacija koja se vodi kao SPC, djeluje kao baza za obavještajne službe, subverzivne političke uticaje i ekstremističke grupe iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, koje Crnu Goru ne posmatraju kao suverenu državu, već puki dio ”srpskog sveta”.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije