Connect with us

Svetosavska sekta

ZAPEČAĆENA IM JE SUDBINA: Politička i finansijska moć slaba su utjeha za tzv. SPC kad ih je Bog napuštio i prokleo!

Published

on

Piše: Balša Knežević

Svetosavska sekta (SS) poznata pod akronimom SPC nakon promjene vlasti 30. avgusta 2020. godine postala je i zvanično finansijski i politički moćnija nego ikad i praktično nedodirljiva u Crnoj Gori.

Ova parapolitička, bezbjednosno-obavještajna struktura, čiji je glavni cilj operativno djelovanje pod plaštom vjere i religije, glavni je činilac koji je omogućio da dođe do promjene vlasti i instalacije teokratske subverzivne političke garniture veoma naklonjene zvaničnom Beogradu.

Doprinos koji je imala u promjeni vlasti, desekularizaciji Crne Gore i trasiranju njenog puta ka integraciji u ”srpski svet”, svetosavska sekta dobro je naplatila kod prethodne dvije vlade na čelu sa vjerskim ekstremistom Zdravkom Krivokapićem i potrčkom Beograda Dritanom Abazovićem koji im se fukarskim potpisivanjem ”temeljnog ugovora” pošteno odužio za političku podršku.

Džabe sipaju novac u tzv. SPC kad ih ne mogu spasiti od božije kletve

Nova vlada ne čelu sa Milojkom Spajićem samo je nastavila tradiciju ulizivanja i sipanja novca u tekozvanu SPC, koja i onako važi za jednu od najbogatijih institucija u državi.

Ipak, nakon nedavnih događaja postalo je jasno da takozvana SPC i njeni najviši funkcioneri, nemaju razloga za zadovoljstvo, jer se cijena koju će tek platiti za trenutnu političku i finansijsku moć, može ispostaviti kao prevelika i presudna za propast ove parapolitičke organizacije.

Povlađivanje operativcima u mantijama

Portal Aktuelno više puta je pisao da nijedna vlast u Crnoj Gori, kako državna tako i lokalna, ne smije da kaže NE takozvanoj SPC i mora da udovolji svim njihovim zahtjevima.

Ono što su započele dvije prethodne vazalske izvršne vlasti, nastavila je Spajićeva, a to je postalo jasno kada je usvojena informacija o finansiranju centra za indoktrinaciju pod kodnim nazivom ”Pravoslavna gimnazija Sveti Sava” u Podgorici.

Vlada je opredijelila gotovo milion eura za izgradnju svetosavskog centra za indoktrinaciju, a najveća ironija je u tome što se ogroman novac daje za regrutni centar SS, koji je u startu osuđen na propast, jer je ovu paravjersku školu upisalo svega 11 učenika, o čemu smo već pisali.  Iako je u pitanju realizacija odluke koju je usvojila prethodna Vlada, jasno je da je militantno svetosavlje ušlo duboko i u tkivo Spajićeve Vlade.

U prilog tome ide i odluka Vlade koja je na sjednici početkom decembra prošle godine utvrdila Nacrt Urbanističkog projekta za izgradnju kompleksa nove operativne baze svetosavske sekte (SS), kodnog naziva ”pravoslavni Saborni hram u Budvi”. To će uz centralnu operativnu bazu u Podgorici kodnog naziva ”Hram Hristovog Vaskrsenja”, biti najveći centar operacija SS u državi.

Nova vlast u službi SS

Prethodne vlasti nijesu se libile da sipaju milionske iznose u kasu takozvane SPC, a nova vlada samo je preuzela model dvije prethodne. Bivša Abazovićeva Vlada je iz budžeta za 10 mjeseci opredijelila više od 1,7 miliona eura podrške takozvanoj SPC, a tu nijesu uračunate mnogobrojne izdašne donacije koje su svetosavski aparatčici na čelu velikih državnih preduzeća kao što su EPCG, CEDIS, Rudnik uglja, ”sipali” ovoj organizaciji. Da ne govorimo o bivšoj Krivokapićevoj vladi, koja je formirana u otetom crnogorskom manastiru Ostrog, po diktatu Amfilohija Radovića, a maltene je bila uslužni centar za svetosavsku sektu.

Militarističko-operativnim djelovanjem takozvane SPC najviše je pogođena Podgorica, gdje je odavno isplanirana izgradnja mreže širokog raspona preko koje SS planira da Podgoricu pretvori u operativno-bezbjednosni centar za širenje velikosrpske hegemonije i antidržavnu subverziju.

Prvi potez ”oslobodilaca” nakon preuzimanja vlasti bio je da izmijene Zakon o slobodi vjeroispovijesti onako kako odgovara tzv. SPC, što je bila samo uvertira za veleizdaju u vidu ”temeljnog ugovora” koji je potpisao Dritan Abazović kao premijer sljedeće vlade.

Na osnovu svega što je navedeno, a o čemu je Portal Aktueno pisao nebrojeno puta, jasno je da je takozvana SPC, možda i najjači finansijsko-politički konglomerat u Crnoj Gori, a o njihovoj finansijskoj moći, i načinu na koji raspolažu novcem, opširnije možete čitati na OVOM LINKU.

Da li je potpis na ”temeljni ugovor” zapečatio karmu tzv. SPC?

Pri tome trebamo imati u vidu da se radi o inostranoj organizaciji čiji je jedini cilj u Crnoj Gori da radi kao ispostava Beograda i velikosrpske hegemonije.

Novac i politička moć ih neće sačuvati od Boga

Međutim, i pored neupitne političke i finansijske moći koje ima takozvana SPC, kao hegemonistička, operativna ispostava ”srpskog sveta”, ova organizacija i njeni čelnici nemaju razloga za zadovoljstvo. Naprotiv – imaju razlog za debeli strah jer su već duže vremena na meti prokletstva, koje je uslijedilo nakon što im je Bog okrenuo leđa zbog etnofiletizma, politikantstva, veza sa bezbjednosno-obavještajnim sektorom, kriminalom, pedofilijom i još mnogim teškim grijehovima koji su je potpuno diskreditovali kao hrišćansku i pravoslavnu crkvu.  

Najnoviji slučaj dejstva teške božije kletve usmjerene protiv svetosavske sekte, zabilježen je krajem prošle godine, kada je u javnost isplivao snimak na kome se vidi kako se urušio čitav sprat svetosavskog centra za indoktrinaciju, kodnog naziva pravoslavna gimnazija Sveti Sava u Podgorici, o čemu smo pisali.

Srušio se čitav prvi sprat centra za indoktrinaciju u izgradnji na Starom aerodromu, jasan znak božije kazne

Šef takozvane SPC Porfirije Perić i šef crnogorske filijale ove organizacije Јoanikije Mićović,  15. oktobra prošle godine, izvršili su ritual krvi i tla, takozvano osveštavanje kamena temeljca ove škole i istoimene crkve. To je očigledno doprinijelo da božija kletva udari na ovaj objekat koji je u izgradnji.

Ovo je bio samo nastavak dejstva kletve koja je jako udarila na tzv. SPC krajem prošle godine. Podsjetimo, nedavno je u javnost isplivala informacija da je konak jedne od operativnih baza tzv. SPC kodnog naziva manastir Brčeli izgorio u požaru koji je izbio prije dvije sedmice i tada su potvrđene više nego osnovane sumnje da je svetosavska sekta (SS) – prokleta!

U Gornjoj Brčeli je prije par godina po grobu mitropolita Arsenija Plamenca prčkao i prekopavao istaknuti operativac SS Jovan Plamenac, tako da je ta njihova nekrofilska praksa, po svemu sudeći, uzrokovala da Brčeli budu označene kao mjesto manifestacije Božijeg prokletstva.

Brčeli – požar izbio nakon prčkanja po grobu mitropolita Arsenija Plamenca

Višegodišnje božije prokletstvo

Prethodno navedeni slučajevi su samo neznatni dio manifestacije maligne karme tzv. SPC i ukazuju da je ova organizacija duhovno blokirana jakom kletvom koja je uzrokovana njihovim bogohulnim, filetističkim, parapolitičkim, obavještajno-bezbjednosnim i kriminalnim aktivnostima.

Dokazi da je SS pod jakim dejstvom božije kletve su neumoljivi. To je postalo jasno još prije više od 20 godina kada je prilikom ”osveštavanja”, nesvršenog Hrama u Podgorici, koji je glavna operativna baza tzv. SPC u Crnoj Gori, grom udario direktno u kupolu!

Čelnici SS Jovan Mićović Joanikije i Prvoslav Perić Porfirije: Teško će okajati grjehove…

Ogroman broj primjera ukazuje da je takozvana SPC potpuno duhovno istrulila i da je postala samo organizacija koja služi političkim i obavještajno-bezbjednosnim krugovima ”srpskog sveta” u njihovim hegemonističkim namjerama. Portal Aktuelno pisao je o neuspjesima sportskih ekipa koje su ”blagoslovili” visoki funkcioneri SS, o posjeti lidera SS Porfirija Perića Herceg Novom, nakon čega su ovu opštinu zadesile poplave i epidemija žutice! O božijem prokletstvu koje sa sobom nosi ova organizacija čitajte na OVOM LINKU.

Korona kletva

Da bi upotpunili priču o prokletstvu koje je postalo neraskidivo vezano za takozvanu SPC, moramo posebno pomenuti korona kletvu, koja je u veoma kratkom vremenskom intervalu odnijela živote više istaknutih funkcionera ove paravjerske, velikosrpske ispostave za subverzivna dejstva.

O prokletstvu takozvane SPC počelo je da se šapuće još kad je 2020. godine epidemija korone zahvatila takozvanu Mitropoliju crnogorsko primorsku i kad su polako počeli da oboljevaju i umiru funkcioneri ovog ogranka SPC u Crnoj Gori. Prvi je iznenada umro funkcioner SPC Momčilo Krivokapić, poznati mrzitelj Crne Gore. Ali tek nakon smrti čelnika MCP i lidera prosrpskih partija u Crnoj Gori Amfilohija Radovića krajem oktobra 2020. godine šaputanja su postala sve glasnija.

Pravoslavni vrač Velibor Džomić (u sredini), Atanasije (lijevo) i Amfilohije (desno): Izmanipulisao svoje šefove i tvrdio da ima lijek za koronu

Smrt vrhovnog poglavara SS Irineja Gavrilovića 20. novembra 2020. od korone, pa stradanje raščinjenog episkopa raško-prizrenskog i kosovsko-metohijskog Artemija Radosavljevića i monahinje iz Pećke patrijaršije, bili su kap u prepunoj čaši i povod za suočavanje sa činjenicom o postojanju teške božije kazne i prokletstva, koje se nadvilo nad takozvanom SPC. Posljednja žrtva korona-kletve je bio čuveni srbonacista Atanasije Jevtić osvjedočeni mrzitelj Crne Gore i Crnogoraca.

Spekuliše se da je za olako shvatanje korona-kletve kriv pravoslavni vrač, epidemiolog, protojerej stavrofor Velibor Džomić koji je tvrdio da ima lijek za koronu i da njegovi pretpostavljeni nemaju razloga za brigu.

Džomić je početkom 2020. godine kazao da “vjernici ne treba da se plaše jer su molitvene litije najbolji lijek od svakog virusa, pa i od koronavirusa”. Takođe se spekulisalo da su po Džomićevim uputstvima zaposleni u SPC kadili ulice Berana kako bi taj grad očistili od korone.

Svi ovi primjeri više su nego dovoljni da se ustvrdi da je svetosavska sekta prelila ”mješinu grijeha” i da je postala prokleta.

Džaba donirate jeftine aparate, to vas neće spasiti od prokletstva

Džaba im donacije…

Da su svjesni teške karme koja ih je zadesila, funkcioneri tzv. SPC u Crnoj Gori su indirektno priznali prije dva dana, kada je šef crnogorske filijale tzv SPC – Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) Jovan Mićović – Joanikije donirao Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju (CFMR), Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), dva aparata impulsnog magnetnog polja niske frekvencije.

KCCG je inače nakon ”oslobođenja”, pod direktorskom palicom Ljiljane Radulović, ćerke funkcionera PzP-a Branka Radulovića, postao jedina zdravstvena ustanova na svijetu u kojoj se više vjeruje u bajalice i liječenje tamjanom nego u medicinu.

Da bi se spasili od jake kletve koja prijeti da potpuno diskredituje i uništi ovu paravjersku organizaciju, takozvana SPC će morati da pruži mnogo više od dva aparata navodne vrijednosti od nekoliko hiljada eura. Prije svega će morati da se pokaju pred Bogom za politikantstvo, etnofiletizam, srebroljublje, ratnohuškanje, kriminal i zločine u koje su umiješani već decenijama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije