Connect with us

Region

VUČIĆ: Da li Hrvatska stvarno vjeruje da ih se neko plaši?

Published

on

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je način na koji ga predstavljaju mediji u Hrvatskoj rekavši kako se iza svega krije želja Hrvatske da Srbija bude slaba i poslušna. Dodao je da takvu Srbiju neće dočekati.

Najviše me je nasmijao moj ultimatum NATO-u. Oni brutalno lažu šta sam rekao, nisu ništa izvukli iz konteksta. Lažu sebe, ne znam zašto, izgleda da više ne mogu da podnesu Srbiju, rekao je Vučić.

On je kazao da je razlog za to što je Hrvatska imala ulogu dominantne sile na Balkanu, dok je Srbija bila slaba, ponizna, a svi koji su bili na vlasti od 2000. godine nisu obilježavali “Oluju”, nisu govorili o Jasenovcu, već su se ulizivali, što je, kaže, bio beskonačni krug besmisla i sramote za naš narod.

“Svi su čuli da sam ja rekao da prvo molimo Albance i ROSU da ne pokušavaju da naprave pogrom nad našim stanovništvom, i nisu pokušali. Nije bilo potrebe da mi intervenišemo. Onda sam rekao, ako se to desi, daćemo 24 sata NATO-u da ih umiri, a nije se ništa desilo, pa nije bilo potrebe ni NATO da reaguje. A zatim sam rekao tek ako ni oni ne reaguju, Srbija će da zaštiti svoj narod. A, oni su za to što sam precizno rekao, napisali – Vučić dao ultimatum NATO 24 sata da se povuče”, konstatovao je predsjednik Srbije.

Dodao je da u Hrvatskoj valjda misle da se on „trese od straha“ šta će mu iz te zemlje reći na Samitu u Sloveniji, pred Angelom Merkel ili Emanuelom Makronom, prenose Nezavisne novine.

“Da li stvarno vjeruju da ih se neko plaši? Misle da nas zaustave neotvaranjem poglavlja. Da, i? Da nećemo umrijeti od gladi? Neće nam zemlja propasti zbog toga. Reći ćemo da nam je žao što ne razumijete šta smo sve uradili, ali nastavićemo da se borimo, ali ne i da zemlju ponižavamo zbog vas“, rekao je Vučić.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije