Povežite se sa nama

COVID-19

Epidemiološka situacija na Cetinju znatno pogoršana: Apel svima da poštuju mjere

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kako su naveli, Operativni štab apeluju na građane Prijestonice, da se pridržavaju propisanih mjera i da izbjegavaju okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru, te da nose zaštitne maske i dezinfekuju ruke

Epidemiološka situacija na Cetinju znatno je pogoršana. Samo u posljednjih sedam dana registrovan je 221 novooboljeli, od čega 133 u posljednja tri dana, saopšteno je iz Operativnog štaba Prijestonice Cetinje za borbu protiv zarazne bolesti COVID-19.

“U Prijestonici je trenutno koronavirusom inficirana 251 osoba ili pet puta više nego na posljednjem petnaestodnevnom presjeku koji je rađen 15. decembra, kada je 48 osoba bilo oboljelo od zarazne bolesti COVID-19. Prema posljednjem presjeku, Sanitarna inspekcija izdala je 75 rješenja za samoizolaciju”, navedeno je u saopštenju.

Kako su naveli, Operativni štab apeluju na građane Prijestonice, da se pridržavaju propisanih mjera i da izbjegavaju okupljanja na otvorenom i u zatvorenom prostoru, te da nose zaštitne maske i dezinfekuju ruke.

“Od nadležnih opštinskih i nacionalnih službi traži se da pojačaju kontrolu poštovanja propisanih mjera i uputstava Ministarstva zdravlja. Ukoliko vremenski uslovi dozvole Prijestonica će organizovati dezinfekciju javnih površina”, dodaje se u saopštenju.

Oni apeluju i na sve građane koji se do sada nijesu vakcinisali da to urade u najkraćem roku i da na taj način, prije svega, kako kažu,  “zaštite sebe, a potom i sve druge osobe u njihovom okruženju”.

“Ova izazovna vremena traže odgovoran odnos svih građana i građanki prema ličnom i javnom zdravlju, pa su neprihvatljiva sva ponašanja koja propagiraju nenaučan pristup ovoj izuzetno kompleksnoj i osjetljivoj temi koja se tiče života ljudi”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije