Povežite se sa nama

COVID-19

IGNORISANI: EK odobrila kovid potvrde za tri zemlje regiona, o Crnoj Gori ni riječ

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Evropska komisija usvojila je danas odluku o priznavanju digitalnih kovid sertifikata izdatih u Srbiji, čime je ona postala treća zemlja regiona koja je dio EU kovid sistema i čiji će sertifikati biti prihvaćeni pod istim uslovima kao i oni iz zemalja EU a i dalje ostaje nepoznata kada će se priznati takve potvrde iz Crne Gore.

Odgovarajući na pitanje Portala Pobjede kada će Crna Gora biti dio evropskog kovid sistema, tj. kada će crnogorske digitalne kovid potvrde biti prihvaćene u EU i od čega to zavisi, iz Evropske komisije kažu da pokazuju posvećenost kako bi zemlje Zapadnog Balkana bile tretirane kao partneri koji će biti povezani sa mehanizmima i instrumentima Unije u kontekstu pandemije kovida.

-Sjeverna Makedonija je bila prvi partner sa Zapadnog Balkana koji je povezan sa EU digitalnim kovid sertifikatom. Albanija se priključila 15. septembra a od danas i Srbija- navodi se u odgovoru EK.

Kako su kazali, raduju se zbog povezivanja zemalja Zapadnog Balkana sa njihovim sistemom.

-Održali smo istraživačke sastanke sa svima i proces je u toku. Nadamo se da će uskoro uslijediti nova povezivanja. Drago nam je da vidimo da EU na prostoru Zapadnog Balkana uspostavlja trend i tehnološko liderstvo- zaključili su iz EK.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije