Connect with us

COVID-19

IPAK PRVO FAJZEROVA VAKCINA: Potom stižu ruska i kineska

Published

on

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić-Bojović kazala je da je namjera zdravstvenih vlasti da vakcinacija stanovništva protiv koronavirusa u Crnoj Gori počne Fajzerovom vakcinom, a da se nastavi sa kineskom i ruskom.

Gostujući u Jutarnjem programu TVCG,  ona je rekla da će ruska Sputnjik V vakcina gotovo istovremeno stići u Crnu Goru kad i kineska.

“Želimo da građani ne budu u mogućnosti da se vakcinišu samo sa jednom vakcinom, nego da obezbijedimo različite vakcine koje su jednako dobre i bezbjedne”, istakla je Borovinić-Bojović.

Komentarišući posljednje mjere, zbog kojih je dio javnosti izrazio negodovanje, ministarka kaže da se uvijek vodi računa o svemu, te da se mjere ne donose da bi bilo ko bio oštećen.

Apelovala je na ugostitelje da veoma vode računa o poštovanju mjera, jer imaju prijave da se mjere ni u ovom trenutku ne poštuju kako bi trebalo, posebno na skijalištima.

Govoreći o epidemiološkoj situaciji, ministarka kaže da je ona stabilna i pod kontrolom. Ona je istakla da je popunjenost bolničkih kapaciteta sa intenzivnim jedinicama na teritoriji države u ovom momentu 44 odsto.

Nije mogla da kaže da li će mjere biti ublažene, jer je neophodno sumarno analizirati situaciju u zemlji.

Kad su u pitanju mjere koje su na snazi, Borovinić-Bojović je kazala da smo svi svjedoci dešavanja u proteklom periodu, te kako su se mjere tome prilagođavale.

“Kakve god mjere da donesemo, one ne mogu dati odgovarajuće dobre rezultate ako nemamo adekvatno njihovo poštovanje. Krucijalne su osnovne mjere koje izgledaju banalno, a to su maska, pranje ruku i distanca”, istakla je Borovinić-Bojović.

Podsjećamo, juče je saopšteno kako će Crna Gora krajem januara dobiti dovoljne količine kineske Sinofarmove vakcine protiv koronavirusa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije