Connect with us

COVID-19

MISTERIJA U NIKŠIĆKOJ BOLNICI: Kvar na jedinicama za kiseonik ili preventivno seljenje pacijenata u KBC i u Brezovik?

Published

on

FOTO: Ilustracija

Više portala javilo je sinoć da se zbog kvara na sistemu kiseoničnih jedinica u nikšićkoj bolnici gdje trenutno čak 90 pacijenata prima kiseonik, oni hitno prebacuju u podgorički KBC.

Javljeno je da je petoro pacijenata odmah prebačeno u Klinički centar u Podgorici, dok se dežurni ljekari u bolnici organizuju kako bi na bilo koji način transportovali i ostale pacijente.

Sistem kiseoničkih jedinica u Nikšiću je odavno prenapregnut, na šta su se žalili kako doktori tako i tehničari zaduženi za održavanje sistema.

Opšta bolnica u Nikšiću i Ministarstvo zdravlja izdali su skoro istovjetno saopštenje u kojem tvrde da je pet pacijenata samo preventivno premješteno u Klinički centar Crne Gore, a četvoro u Specijalnu bolnicu Brezovik. “To znači da je zdravstveno stanje svih pacijenata sve vrijeme stabilno i ni na jedan način nije ugroženo, a da se rad u OB Nikšić sve vrijeme odvija nesmetano.”

Na ovaj transport su se, kako kažu u nikšićkoj bolnici, odlučili zbog povećanja broja oboljelih od koronavirusa, a samim tim i pacijenata koji su smješteni u Opštoj bolnici Nikšić, čime se povećala i potreba za korišćenjem respiratora.

“Kako bi se spriječilo potencijalno opterećenje tehničkog sistema bolnice, u dogovoru sa Ministarstvom zdravlja, pet pacijenata je preventivno premješteno u Klinički centar Crne Gore i isto tako još četvoro u Specijalnu bolnicu Brezovik. To znači da je zdravstveno stanje svih pacijenata sve vrijeme stabilno i ni na jedan način nije ugroženo”, uvjeravaju iz Opšte bolnice Nikšić i Ministarstva zdravlja.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije