Connect with us

COVID-19

PZP: Situacija u Herceg Novom alarmantna, Ministarstvo zdravlja hitno da reaguje

Published

on

Pzp

U izvještajima iz Herceg Novog koji poslednjih dana bilježi rast broja oboljelih od virusa COVID 19, skoro polovina oboljelih dolazi iz zgrade Opštine, gdje su pored opštinskih službi smješteni katastar i Poreska uprava. Stanje se pogoršalo dodatno kada su zaposleni iz ove zgrade prenijeli virus članovima svojih porodica, ističu iz Pokreta za promjene.

„U Herceg Novom postoji bolnica Meljine sa dva prazna odjeljenja i Institut Simo Milošević sa praznim kapacitetima u prvoj fazi i dva prazna krila u drugoj fazi. Na više molbi ljekara Doma zdravlja Herceg Novi, da im se za oboljele gradjane ustupe kapaciteti gdje  bih ih dom zdravlja H. Novi opremio za potrebe liječenja potrebnim osobljem za njegu, direktorka bolnice gđa Mihajlović-Elez i direktor Insituta Simo Milošević, Rajković, odbile su Dom zdravlja.”
Oni napominju da se situacija u ovom domu zdravlja dodatno usložila jer je direktor te ustanove, Radivoje Božović, od juče u pritvoru.
„Pokret za promjene zbog ovakve složene situacije u Herceg Novom, poziva Ministarstvo zdravlja da hitno reaguje, jer je situacija u tom gradu alarmantna”, zaključili su u saopštenju.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije