Connect with us

COVID-19

SIJARTO RADULOVIĆU: Možete našim avionima dopremiti dio vakcina, a ako nama ostane, poslaćemo Crnoj Gori

Published

on

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović razgovarao je telefonom sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Republike Mađarske Peterom Sijartom.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o epidemiološkoj situaciji te, na toj liniji, razmotrili opcije za nabavku i distribuciju vakcina, saopšteno je iz MVP.

Ministar Radulović je informisao mađarskog kolegu da u Crnoj Gori nije započeta vakcinacija, te da bi, stoga, u ovom trenutku, od izuzetnog značaja bila podrška Mađarske u nabavci određenih doza vakcina. U tom kontekstu, ministar Sijarto je ponudio mogućnost Crnoj Gori da dopreme određeni broj vakcina njihovim avionima.

Šef diplomatije Mađarske je kazao da oni pregovaraju i sa drugim proizvođačima, te da će, ukoliko im ostane dovoljan broj vakcina, usmjeriti dio našoj državi.

Crnogorski ministar  zahvalio je na spremnosti Mađarske da pomogne u transportu i nabavci vakcina, ocjenjujući da bi to bio izuzetan gest i snažna poruka da je Evropa uz nas i u ovim izazovnim vremenima. Na toj liniji, on je istakao da samo zajednički možemo prevazići posljedice pandemije, na temelju solidarnosti i u saradnji sa našim evropskim partnerima.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije