Connect with us

COVID-19

VELIKA BRITANIJA:U jednom danu više od 40.000 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Published

on

U Velikoj Britaniji je u protekla 24 sata potvrđeno 41.385 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je rekordan broj zaraženih u jednom danu od početka pandemije.

Nadležne zdravstvene institucije iz Londona saopštile su da je u proteklom danu u Velikoj Britaniji zabilježeno još 357 smrtnih slučajeva od posljedica koronavirusa, čime je broj smrtnih slučajeva od početka pandemije u toj zemlji povećan na 79.339.

“Ovaj visoki nivo zaraze zabrinjava sve više u trenucima dok je rad naših bolnica upitan”, kazala je Ivon Dojl, medicinska direktorica u Engleskom javnom zdravstvu.

Premijer Velike Britanije Boris Džonson i njegovi savjetnici su naveli da bi novi soj virusa u ovoj zemlji mogao biti i do 70 posto prenosiviji, te da se samim time i brže širi iako se ne smatra smrtonosnijim i opasnijim od izvorne varijante.

To je dovelo do strogih mjera u Velikoj Britaniji, a ograničenja nisu bila ublažena ni za vrijeme Božića.

Džonson je prošle sedmice kazao da pojava novog soja podrazumijeva dolazak teških vremena, dok su ministri insistirali na potrebi za većim i odlučnijim koracima.

Tokom proteklog dana u britanskim bolnicama su hospitalizovana 2.143 pacijenata, a na koronavirus su testirane ukupno 507.384 osobe.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije