Connect with us

Dijaspora

ZA DAN NEZAVISNOSTI: Auto kolona i u Luksemburgu

Published

on

tvcg printscreen

Grupa crnogorskih iseljenika u Luksemburgu, povodom Dana nezavisnosti, organizovala je auto-kolonu. Poručili su da je crnogorska dijaspora bila i ostala velika podrška Crnoj Gori i njenom evropskom putu.

Umjesto na tradicionalan način, grupa građana iz Luksemburga ovogodišnji Dan nezavisnosti obilježila je autokolonom, prenosi TVCG.

“Zbog epidemioloških razloga nijemo mogli obilježiti 21. maj kako je to uobičajeno, u velikoj sali sa većim brojem ljudi, tako da smo se odlučili za ovaj način i mislim da nijesmo pogriješili. Čisto sumnjam da smo u Luksemburgu imali jedan ovako impozantan skup i da smo na ovakav način obilježili Dan nezavisnosti i petnaestogodinji jubilej”, kazao je predsjednik luksemburskog BD Fonda i član Savjeta za dijasporu Enver Korać.

Poručio je da je najvažnija poruka da je dijaspora bila i ostala velika podrška Crnoj Gori i njenom evropskom putu, garant njene stabilnosti i državnosti.

“Mislimo da je Crna Gora zakoračila na tom putu i da neće stati”, dodao je Korać.

On kaže da je jedan od razloga okupljanja i nezadovoljstvo povodom Zakona o prebivalištu i državljanstvu.

“Skup nije inicirala politička partija niti bilo koja interesna grupa, već se radi o grupi građana koja je htjela na mirni način da obilježi ovaj dan. Željeli smo da iskažemo i nezadovoljstvo zbog položaja i stanja koji proizilaze iz zakona o prebivalištu i državljastvu. Pokušavali smo da ukažemo na goruće probleme još od ranije”, naveo je Korać.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije