Povežite se sa nama

Društvo

19. MAJA NOVO ROČIŠTE: Vaspitačica i zlatar ponovo pred sudom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Početak suđenja vaspitačici Ani Pešukić za dvije teške krađe nakita i umjetnina ukupne vrijednosti 340.931,27 eura iz porodične kuće Aca Đukanovića danas je u podgoričkom Višem sudu odgođen za 19.maj na zahtjev tužioca, saopšteno je iz Višeg suda.

Predmet je zadužila sutkinja Suzana Mugoša.

Osim Pešukić, u ovom postupku sudi se i izvršnom direktoru firme ,,Fin Gold“ iz Podgorice Filipu Raleviću za tešku krađu putem podstrekavanja i zloupotrebu službenog položaja u privrednom poslovanju.

Viši sud je prilikom kontrole optužnice Ralević i Pešukić oslobodio od optužbi za stvaranje kriminalne organizacije i potvrdio dio optužnice za krivična djela teške krađe, teške krađe putem podstrekivanja I zloupotrebu službenog poslovanja u privrednom poslovanju.

Prema optužnici Specijalnog tužilaštva, Filip Ralević je podstrekao Pešukić da iskoristi povjerenje porodice Đukanović i iz ormana njihovog stana otuđi veću količinu zlata, nakita, zlatnika, ručnih satova od zlata, vrijednosti 331.500.27 eura.

Trećom tačkom optužnice Pešukić se tereti da je iz stana Gabrijele Đukanović u više navrata oduzela dvadeset umjetničkih slika, četiri ukrasne porcelanske zdjele, skupocjena vina, ukrasne pepeljare, pozlaćene i kobaltne, i tri dječija novčanika sa novcem od 995 eura, sveukupne vrijednosti 9.431 euro.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije