Connect with us

Društvo

VANREDNI PRES: Abazović govorio o “efikasnoj akciji”

Published

on

(FOTO: AntenaM)

Policijska akcija MUP-a u vezi sa tenderom za elektronski nadzor granice, realizovana je jutros, saopštio je na vanrednoj konferenciji za medije potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Efikasna akcija je dokaz da svi možemo da radimo brže i efikasnije”, kazao je on.

Zamjenik rukovodioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Nikola Boričić kaže da je formiran predmet protiv više lica zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Predmet je, kaže, dodijelio timu tužilaca.

Zloupotrebu je otkrila posebna Komisija MUP-a koju je formirao ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, a koja se bavi detaljnim provjerama brojnih ugovora. Na čelu te Komisije je državni sekretar u MUP-u Rade Milošević.

Državni tužilac ODT Podgorica Vukas Radonjić kaže da je krivična prijava prodnijeta prvo protiv članova članova Tenderske komisije za sprovođenje javne nabavke opreme za praćenje granica i protiv jednog pravnog lica.

“Utvrđeno je da nabavljena znatno lošija oprema od predviđene i naplaćene. Nabavljena je jeftinija kineska umjesto italijanska oprema” kazao je Radonjić.

“Svi su pozvani da daju izjavu i policiji, nijesu privedeni”, tvrdi Radonjić.

Objašnjava da vrijednost ugovora je veća od milion , ali će vještačenjem biti utvrđen tačan iznos.

Državni sekretar u MUP-u Rade Milošević dodaje da ni dan danas oprema ne radi, da MUP nije vlasnik opreme. On smatra da odgovornost ima bivši ministar unutrašnjih poslova jer bez njegovog znanja nije moglo ništa da se uradi.

“Ministar fomira Komisije i morao je biti upoznat sa onim što se dešava”, kaže Milošević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije