Connect with us

Društvo

ABAZOVIĆ i KNEŽEVIĆ: Pitali Đurišića kako da premoste krizu sa MA, on im predložio direktora za novu kompaniju

Published

on

Knežević i Abazović sa Đurišićem (FOTO: CDM)

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i lider Demokratske narodne partije DNP i predsjednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbjednost Milan Knežević, sastali su se danas u jednom podgoričkom restoranu sa nekadašnjim izvršnim direktorom i predsjednikom Borda direktora Montenegro Airlinesa Zoranom Đurišićem, saznaje CdM.

Kako tvrdi izvor CdM-a, razgovarali su o funkcionisanju nacionalne avio kompanije čiji su avioni prizemljeni, a gašenje najavila Vlada Zdravka Krivokapića.

Abazović i Knežević su sa Đurišićem, koji je kompaniju vodio od osnivanja 1995. godine do jula 2008, kada je izabran za šefa Borda direktora gdje je bio do marta 2013. godine, razgovarali o mogućnostima da nacionalni avio prevoznik nastavi da leti u narednom periodu kako bi se premostio jaz do pokretanja nove avio kompanije.

Takođe, prema tvrdnjama izvora CdM-a, Abazović i Knežević su se sastali sa Đurišićem zbog određene dokumentacije vezano za MA u periodu kada je on bio na čelu nacionalne avio kompanije.

Đurišić im je, navodno, kako tvrdi izvor CdM-a, tokom razgovora predložio i da direktor nove crnogorske avio kompanije, zbog stručnih referenci, bude Petar Glomazić, bivši izvršni direktor MA.

Prema saznanjima Portala Luča, Đurišić je bio izuzetno zadovoljan ovim susretom, koji je shvatio  kao posebnu ličnu satisfakciju za rad nacionalne aviokompanije i njen značaj, kao i za svoj učinak za direktorskog mandata u njoj.

Advertisement

Najčitanije