Connect with us

Društvo

ADA: Vreće povaljane, dio napera zatrpan

Published

on

(FOTO: RTCG)

Dio vreća ugrađenih u naper na Adi Bojani, koji se postavlja radi sprečavanja dalje erozije plaže, povaljan je i zatrpan pod naletom talasa i jakog juga. U narednih 15 dana posao je trebao da bude završen međutim, jaka jugovina to nije dozvolila.

Nevrijeme je ugrozilo još tri kućice HTP Ulcinjske rivijere kao i dodatno oštetilo plažni bar.

Kako je Pobjedi kazao savjetnik direktora Morskog dobra Dragoljub Marković, zbog nevremena i jake jugovine ekipa nije mogla izaći na teren i utvrditi kakvo je stvarno stanje.

“Sa izvođačem smo u prepisci, odnosno u pregovorima da vreće veže, da se ne bi mogle prazniti i to je predmet spora, pa ćemo vidjeti šta će biti. Ne znamo u kojoj mjeri su djelovi nepera povaljani, a u kojoj mjeri su zatrpani. Porasla je voda, 45 je amplituda plime i osjeke i još su talasi. Vidi se da tamo stoji što je do sada urađeno, to je samo dio napera jer nije cio bio napravljen koji je projektovan po hitnim mjerama”, precizirao je Marković.

On dodaje da je napravljeno 60 metara dok je počelo nevrijeme i taj izgrađeni dio je pod vodom, ali u talasima, ali se vidi da ipak postoji.

“Koliko je ispražnjeno pijeska iz vreća ne znamo jer nijesu bile vezane. Ne znamo ni koliko je njih zatrpano jer su talasi nanijeli pijesak oko njih”, objašnjava Marković.

On navodi da će vidjeti što dalje i da nije tačna konstatacija pojedinih medija koju ovih dana plasiraju da nema ništa od napera.

“Naper se vidi, ali u izmijenjenom obliku. Treba nastaviti radove i uraditi do kraja”, poručuje Marković.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije