Connect with us

Društvo

AEM: Mediji da poštuju predizbornu tišinu koja počinje u ponoć

Published

on

Agencija za elektronske medije (AEM) podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori da poštuju Pravilnik o pravima i obavezama emitera tokom izborne kampanje za izbore za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, odnosno predizbornu tišinu koja će početi noćas u ponoć.

U AEM-u očekuju da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze koje se odnose na predizbornu tišinu.
“U skladu sa Pravilnikom, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta. Kako su izbori za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, zakazani za 14. mart, to predizborna tišina počinje u petak, 12. marta u ponoć. U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:
medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa izbornih lista; političkog oglašavanja; objavljivanja procjena rezultata glasanja; slogana ili simbola kandidata; rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora”, navodi se u saopštenju AEM-a.

Kako su ukazali, AEM svakodnevno obavlja monitoring rada elektronskih medija, i očekuju da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze koje se odnose na predizbornu tišinu, kako bi dali svoj puni doprinos uspješnom sprovođenju izbornog procesa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije