Povežite se sa nama

Društvo

AEM: Mediji da poštuju predizbornu tišinu koja počinje u ponoć

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Agencija za elektronske medije (AEM) podsjeća sve elektronske medije koji emituju program u Crnoj Gori da poštuju Pravilnik o pravima i obavezama emitera tokom izborne kampanje za izbore za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, odnosno predizbornu tišinu koja će početi noćas u ponoć.

U AEM-u očekuju da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze koje se odnose na predizbornu tišinu.
“U skladu sa Pravilnikom, izborna tišina započinje 24 sata prije dana održavanja izbora i traje do zatvaranja biračkih mjesta. Kako su izbori za odbornike u Skupštini opštine Nikšić, zakazani za 14. mart, to predizborna tišina počinje u petak, 12. marta u ponoć. U periodu predizborne tišine nije dozvoljeno emitovanje:
medijskog predstavljanja podnosilaca izbornih lista i kandidata sa izbornih lista; političkog oglašavanja; objavljivanja procjena rezultata glasanja; slogana ili simbola kandidata; rezultata ispitivanja javnog mnjenja, drugih istraživanja i analiza u vezi sa opredjeljenjem birača u pogledu procjene rezultata izbora”, navodi se u saopštenju AEM-a.

Kako su ukazali, AEM svakodnevno obavlja monitoring rada elektronskih medija, i očekuju da svi elektronski mediji poštuju propisane obaveze koje se odnose na predizbornu tišinu, kako bi dali svoj puni doprinos uspješnom sprovođenju izbornog procesa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije