Connect with us

Društvo

AKCIJA U NIKŠIĆU: Policija upala u restoran, Baćović i Vućić privedeni, Božović se pozvao na imunitet

Published

on

Nikšićka policija je juče oko 13 sati privela bezbjednosno interesantana lica Rajka Baćovića Džegera i Mališu Vućića koji su zajedno sa poslanikom Demokratskog fronta Milom Božovićem zatečeni u zatvorenom restoranu Knjaz u Nikšiću, pišu Dnevne novine.

Prema nezvaničnim saznanjima Dnevnih novina, Božović se policiji pozvao na poslanički imunitet zbog čega nije priveden, dok su Baćović i Vućić dali izjave u Centar bezbjednosti Nikšić.

Navodno, motiv privođenja je vezan za policijsku akciju koja se odigrala u petak kada je policija po prijavi došla u porodičnu kuću Baćovića koji prilikom upada policije nije bio u kući i od tada se tragalo za njim.

Policija je reagovala nakon dojave da se u dvorištu kuće Baćovića nalazi više automobila sa srpskim tablicama, kao i da su primijećeni pripadnici jednog od kriminalnih klanova, koji navodno finansiraju nelegalne izborne aktivnosti.

Policija se ovim povodom nije oglašavala, dok je portparol Osnovnog državnogtužilaštva u Nikšiću Stevo Šekarić kratko izjavio da su u toku predistražne radnje i da će detalji akcije biti naknadno saopšteni.

Imena Rajka Baćovića i njegovog brata Radomira redovno se pojavljuju na stranicama crne hornike balkanskih medija.

Beogradski Blic je svojevremno objavio krimi serijal u kojem se pominje i Radomir Baćović, brat Rajka Baćovića. Tada je objavljeno da je srpska policija na tragu jednom od najmoćnijih narko-kartela koji se, osim za međunarodni šverc i dilovanje narkotika, dovodi u vezu i sa nekoliko mafijaških obračuna u Beogradu.

Riječ je nikšićkom kvartaškom klanu na čijem čelu se, prema ekskluzivnim saznanjima “Blica”, nalaze Nikšićani Radomir Baćović (43) i Ranko Radošević (46), zvani Ranko Eskobar, nastanjen u Podgorici.

Informacije o aktivnostima ove grupe policija je počela da prikuplja prije više od deset godina, a do saznanja o švercu narkotika iz Južne Amerike u Evropu došlo se tokom istraga nekoliko ubistava u posljednje dvije godine.

“Baćovićeva i Radoševićeva grupa bavi se švercom kokaina i skanka, i to u količinama koje se mjere stotinama kilograma. Kokain se nabavlja i švercuje iz Južne Amerike u Evropu. Grupa je veoma organizovana sa mrežom saradnika. Narkotici se brodovima švercuju do evropskih pomorskih luka i dalje se rasturaju na ulična narko-tržišta. U velikom poslu su već duže vrijeme, tako da se pretpostavlja da su do sada prošvercovali nekoliko tona kokaina na kojima su zaradili desetine miliona eura”, naveo je “Blic” izvor upućen u istragu o razotkrivanju ove grupe.

Nikšićanin Mališa Vućić (33) u saradnji sa „škaljarcima” organizovao je kriminalnu grupu koja je uhapšena 2017. godine u Beogradu zbog posjedovanja nedozvoljenog oružja i narkotika.

Osim Vućića, uhapšen je i Miloš Nilović (28), zvani Runjo, koji je porijeklom iz Nikšića, ali je državljanin Srbije, i koji je, takođe, prema sumnjama istražitelja Srbije, imao veliku ulogu u stvaranju ove kriminalne grupe.

Osim Nilevića i Vućića, tada su uhapšeni i Aleksandar Jovanović (39), Milan Petrović (38), Ilija Zec (28), Nemanja Božilović (33), Mitar Muratović (36), Marko Perović (26), Nemanja Nestorović (32) i Zvonimir Kostić (35), koji su nakon hapšenja zadržani u policiji.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije