Povežite se sa nama

Društvo

ANONIMNA PRIJAVA: Tvrde da je Mila Kasalica otkrila tajne podatke Vanji Ćalović-Marković

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Kasalica tvrdi da kao državna sekretarka od 11. februara do 30. jula nije imala pristup tajnim podacima, a da je Ćalović-Marković posljednji put vidjela 17. januara 2019.

Bivša državna sekretarka Ministarstva finansija i socijalnog staranja Mila Kasalica, koju je Vlada sa te pozicije smijenila krajem jula, odbacila je navode iz anonimne krivične prijave, kojom je optužena za odavanje tajnih podataka direktorici MANS-a Vanji Ćalović-Marković – piše agencija Mina biznis.

Saopštila je da je prijava sačinjena sa namjerom njenog profesionalnog i životnog diskreditovanja, ocjenjujući navode kao ,,bezočne i nesojske“ i dodajući da je riječ o klasičnoj manipulaciji i podmetanju na ličnoj osnovi. Uprava policije, koja je postupila po nalogu Državnog tužilaštva je, prije dva dana, upoznala sa prijavom u kojoj se navodi da je u periodu od 10. do 30. jula u službenim prostorijama Ministarstva Ćalović- Marković stavila na uvid i raspolaganje informacije, podatke i dokumenta, koja su Kasalici obezbijedili službenici Ministarstva za potrebe njene tadašnje funkcije.

U prijavi, u koju je Mina biznis imala uvid, stoji da je Kasalica sa umišljajem i direktnom namjerom obmanula službenike Ministarstva i proizvela situaciju njihove odgovornosti i uključenosti u krivično djelo odavanja tajnih podataka, koji su internog karaktera i koji se koriste u procesu vođenja državne i politike javnih finansija, čime se direktno mogu ugroziti ekonomski interesi Crne Gore. Izuzimanjem traka video nadzora se, kako stoji u prijavi, može utvrditi da su Kasalica i Ćalović-Marković iz kancelarije iznijele dokumentaciju.

Kasalica tvrdi da kao državna sekretarka u periodu od 11. februara do 30. jula nije imala pristup tajnim podacima, osim kod pripreme razmatranja nacrta izvještaja Državne revizorske institucije. Negira da je bilo kom nepozvanom licu neovlašćeno saopštavala bilo kakve informacije, podatke ili dokumenta Ministarstva ili Vlade, nezavisno da li su zaštićeni stepenom tajnosti ili ne, što, kako je navela, i dalje radi u skladu sa Zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Ćalović-Marković je, kako navodi, posljednji put vidjela 17. januara 2019. godine prilikom gostovanja u TV emisiji, te ukazuje da sa njom nije imala nikakav kontakt, a posebno ne kao državna sekretarka dodajući da je saglasna da se snimci pregledaju. Kasalica je dodala i da je zadatak nadležnih da utvrde da li neko ,,deep fake“ tehnologijama pokušava da joj isprlja lični integritet i profesionalni kredibilitet.

– Bez skrivenih namjera, a kako sam od 30. jula objekat druge anonimne prijave, odgovorno smatram da su se stekli objektivni preduslovi da nadležno tužilaštvo u saradnji sa ostalim institucijama demistifikuje inflaciju anonimnih krivičnih prijava prema meni, kako bih kao građanka mogla da podnesem prijavu za lažno prijavljivanje, saglasno odredbama Krivičnog zakonika – kazala je Kasalica podsjetivši da je postupak po prvoj anonimnoj prijavi upućenoj Agenciji za sprečavanje korupcije završen u njenu korist.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije