Connect with us

Društvo

APEL UNIJE TAKSI PREVOZNIKA: Hitan sastanak ili protesti u Podgorici

Published

on

Iz Unije taksi prevoznika Crne Gore zatražili su hitan sastanak sa predstavnicima Ministarstva finansija i socijalnog staranja, Ministarstva ekonomskog razvoja i Uprave prihoda kako bi u susret fiskalizaciji zajednički riješeli višedecenijske probleme u toj oblasti i kako bi se stvorile pretpostavke da se ta djelatnost oporavlja i razvija u fer i konkurentskim uslovima.

Kako su istakli, predstavnici crnogorskih taksi kompanija, riješeni su da ukoliko, i ovaj apel za sastanak i saradnju ostane bez odgovora nadležnih, u najkraćem roku organizuju višednevne proteste u Podgorici, kao legitiman vid izražavanja nezadovoljstva odnosom koji prema njima imaju nadležni državni organi.

“Nelojalna konkurencija, regulatorni okvir koji je neprilagođen prilikama na tržištu, kao i izraženi troškovi koji poslovanje čine neodrživim, postavljaju neprirodne tržišne uslove zbog kojih vlasnici firmi iz sektora taksi prevoza zahtjevaju od nadležnih da promptno reaguju, makar tako što će za početak uvažiti i primiti predstavnike ove djelatnosti”, ističe se u apelu.

Više od decenije unazad, kako su naglasili, pokušavano je da se zajednički, sa nadležnim organima, nađu adekvatna rješenja, koja će dugoročno zatvoriti sva otvorena pitanja, a može se sa žaljenjem konstatovati da zbog nedostatka volje i riješenosti do toga nije došlo.

“Ponavljamo da je naš cilj uređeno tržište, na kojem će se privrednici nadmetati na fer i konkurentnim osnovama na kojem neće biti privilegovanih, poreske nediscipline i nezadovoljstva naših zaposlenih”.

Apel je potpisalo preko pedeset predstavnika taksi firmi iz čitave Crne Gore.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije