Connect with us

Društvo

ASK: Hrapović prekršio zakon, dostavio nepotpun izvještaj o prihodima

Published

on

Agencija sprječavanje korupcije (ASK) saoštila je da je bivši ministar zdravlja, Kenan Hrapović, kao javni funkcioner prekršio član 23 stav 2 Zakona o sprječavanju korupcije.

“Na način što je ASK-u dostavio Izvještaj o prihodima i imovini za 2019.godinu sa nepotpunim i netačnim podacima, koji se odnose na razliku u ostvarenim prihodima u ukupnom iznosu od 334,13 eura, uz to i podaci se odnose i na razliku u ostvarenim prihodima Hrapovićeve supruge Maide u ukupnom iznosu od 4.604,82 eura, kao i na prihode koje je njegov sin Emir ostvario u julu i avgustu mjesecu 2019.godine u ukupnom iznosu od 425,86 eura”,  navodi se u saopštenju ASK, prenijela je Pobjeda.

Hrapović je u obrazloženju naveo da je prihode na osnovu uplate Svjetske zdravstvene organizacije po osnovu učešća na ministarskoj konferenciji u iznosu od 365,00 eura, nenamjerno zaboravio da prijavi u Izvještaju.

Kada su u pitanju prihodi Hrapovićeve supruge, on je kazao da je napravio nenamjeran propust i umjesto prikazivanja svih prihoda na nivou godine, u dostavljenom izvještaju prikazao prihode samo za prva tri mjeseca u 2020.godini. On je takođe naveo da je prihode njegovog sina Emira, koji su ostvareni u u julu i avgustu kod Budvanske rivijere u iznosu od 425,86 eura, radeći na sezonskim poslovima, nenamjerno izostavio ističući da je u vrijeme dostavljanja Izvještaja radio kao Ministar zdravlja u Vladi CG i kao član Nacionalnog kordinacionog tijela za borbu protiv zaraznih bolesti, u vremenu borbe sa virusom Korone, pa je to jedan od razloga zašto su se u Izvještaju potkrale nenamjerne greške.

Iz ASK-a su kazali da su postupajući po službenoj dužnosti, u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti potrebnih za donošenje odluke, proveli postupak i izveli dokaze na osnovu kojih se utvrđuje da je Hrapović prekršio zakon o sprječavanju korupcije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije