Connect with us

Društvo

AZK: Stopirana dva programa Zavoda za zapošljavanje, sumnja u nezakonite radnje

Published

on

Agencija za zaštitu konkurencije (AZK) je samoincijativno pokrenula dva ispitna postupka kojima je obuhvatila Zavod za zapošljavanje Crne Gore (ZZZCG) odnosno dva njegova programa – profesionalna rehabilitacija i troškovi profesionalne rehabilitacije.

Ovi postupci su pokrenuti 18. januara ove godine.

AZK u rješenjima navodi da sumnja da je ova pomoć nezakonito dodijeljena. Direktor Zavoda za zapošljavanje je funkcioner Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.

Zakonska obaveza Zavoda je bila da prije pokretanja ovih programa traži stav o tome da li su usklađeni sa Zakonom o državnoj pomoći.

Zavodu je dat rok od mjesec dana da Agenciji za oba programa kompletnu dokumentaciju koja prati njihovu realizaciju, te sve raspoložive podatke potrebne za ispitivanje usklađenosti državne pomoći dodijeljene na osnovu ovih programa i informacije o svim drugim pomoćima dodijeljenim za iste opravdane troškove i da, odmah po prijemu rješenja AZK, privremeno obustavi dalju dodjelu državne pomoći korisnicima do odlučivanja o usklađenosti pomoći sa Zakonom o kontroli državne pomoći.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije