Povežite se sa nama

Društvo

Bečić ima čak DEVET savjetnika: Mjesečno za plate oko 8.500 eura, javnost pita šta ga savjetuje mladić od 25 godina!?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bečić ima više savjetnika nego bilo koji predsjednik parlamenta. Većina njegovih saradnika su totalni anonimusi u svojoj branši, ali su plaćeni kao najbolji stručnjaci

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić stupio je na dužnost prošle godine nakon parlamentarnih izbora, uz obećanje da će Skupština biti mjesto dijaloga. Bečić je tada najavljivao i transparetniji rad parlamenta, ali i to obećanje nije ispunio jer su njegov kabinet i Služba za odnose s javnošću Skupštine potpuno privatizovane i služe samo za sopstvenu promociju.

Praksu da predsjednici parlamenta gomilaju savjetnike po čemu je bio poznat Ranko Krivokapić, premašio je Aleksa Bečić. Krivokapić je, kako su mediji pisali, imao osam savjetnika i taj broj je dostigao nakon 12 godina na čelu prvog čovjeka Parlamenta. Bečić je uspio da ga prevaziđe za samo godinu. Aleksa Bečić vjerovali ili ne ima DEVET savjetnika.

Prodanović, Bečić, Minić, Gošović, Radević, Stjepović, Janković, Novosel, Joksimović, Masoničić

Njegovi savjetnici su Neven Gošović, Duško Stjepović, Vuk Janković, Sandra Radević, Nikola Prodanović, Dubravka Joksimović, Valentina Minić, Dušan Masoničić i Aleksandar Novosel. 

Prema podacima sa sajta Agencije za sprečavanje korupcije, ukupni troškovi za mjesečne zarade iznose oko 8.500 eura. Minić je istovremeno i poslanica pa tako njen trošak za zaradu oko 1.400 eura nije uračunat. Očigledno, vrlo nedomaćinsko trošenje novca građana. Najbolje je plaćen Gošović sa oko 1.876 eura mjesečno, a Masoničić dobija 352 eura, ali taj podatak treba uzeti s rezervom, kažu izvori iz Kabineta predsjednika Skupštine.

Anonimusi, šta može da savjetuje dvadesetpetogodišnjak bez iskustva?

Listu od devet savjetnika čine anonimusi osim, Nevena Gošovića koji je bio dugogodišnji poslanik SNP i funkcioner u nekadašnjim Vladama SRJ. Za ostalih osam savjetnika šira, a ni stručna javnost nije čula.

Među savjetnicima se nalazi izvjesni Aleksandar Novosel star 25 godina, u čijoj biografiji je navedeno da je obavio pripravnički staž i da je volontirao, a da je od 2017. godine bio angažovan u beogradskom Centru za međunarodnu javnu politiku. Taj Centar odnosno NVO je osnovao aktuelni generalni Skupštine Aleksandar Klarić. Klarić je izabran na tu dužnost nakon imenovanja Bečića! Svakako, najlogičnije pitanje koje se postavlja jeste šta neko bez iskustva i sa 25 godina može da savjetuje predsjednika Skupštine!? Ovo nedavno imenovanje izazvalo je lavinu komentara na društvenim mrežama.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije