Povežite se sa nama

Društvo

Bečić: Podgorica mjesto multikulturalnog, međuvjerskog i međunacionalnog sklada

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić, uputio je čestitku povodom 19. decembra – Dana Glavnog grada Podgorica, gradonačelniku Ivanu Vukoviću, predsjedniku Skupštine Glavnog grada Đorđu Suhihu i svim građankama i građanima Podgorice.

– U godini kada Crna Gora obilježava 80 godina od Trinaestojulskog ustanka i kada sa ponosom na svakom koraku ističemo antifašističko nasljeđe naših predaka, 19. decembar – Dan oslobođenja Podgorice, simbolizuje trijumf i žrtvu narodnog pregnuća za svoje potomke, što zaslužuje najdublje poštovanje – naveo je Bečić u čestitki.

Kao istorijska raskrsnica brojnih civilizacija i naroda, Bečić navodi da Podgorica danas predstavlja pravu riznicu različite kulturne i istorijske baštine.

– Mješavina i trag različitih civilizacija i kultura najbolje opisuje prepoznatljivi duh koji sa sobom nose Podgoričanke i Podgoričani, a koji reprezentuje Glavni grad, kao mjesto gdje su multikulturalnost, međuvjerski i međunacionalni sklad čvrsto čuvane evropske civilizacijske vrijednosti – istaknuto je u čestitki.

Prema njegovim riječima, otporna na savremene demografske izazove, za razliku od drugih opština u Crnoj Gori, svojim ubrzanim tehnološkim i društvenim razvojem, započetim početkom 21. vijeka, Podgorica je prepoznata kao glavni administrativni centar Crne Gore, što je čini atraktivnim mjestom za život.

– Uvjeren sam da će Glavni grad u skorijoj budućnosti iskoristiti mladost, znanje, prirodne i geografske preduslove, te učiniti da strateškim infrastrukturnim projektima postane sadržajna i turistički privlačna destinacija za brojne goste iz regiona, Evrope i svijeta. Takođe, vjerujem da će Glavni grad, prateći savremene trendove i ulažući u mladost Podgorice, kao nepresušni izvor svog društvenog napretka, stvoriti sve pretpostavke za stvaranje još povoljnijeg ambijenta za život u njoj. U to ime, još jednom vam čestitam 19. decembar – Dan Glavnog grada – naveo je Bečić u čestitki.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
vjecnamoja
vjecnamoja
18.12.2021. 19:13

…napravili ste Zakonom o vjeroispovjesti ,”sklad ” izmedju CPC i SPC –svaka vam čast –otela tvoja srpska crkva nase sakralno blago od CRNE GORE –nedostojni ste , vi demokrate “srpski četnici u crvene kravate “kao i vas Jaonikiji –jos drzite slovo čestitate za praznike crnogorske…

Sponzor

Najčitanije