Povežite se sa nama

Društvo

Bečić pozvao policijske akademce: Ostavite nama politiku i partijska nadgornjavanja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine Crne Gore prisustvovao promociji XIII generacije polaznika/ca VSŠ „Policijske akademije“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić prisustvovao je promociji XIII generacije polaznika/ca VSŠ „Policijske akademije“ na kojoj je pozvao sve akademce da svojim riječima i svojim ponašanjem učine da svaki građanin osjeti da mu je Crna Gora majka.

Bečić je istakao da ima čast što je danas na mjestu, gdje se stvara kadar koji će sprovoditi Ustav i zakone i obezbjeđivati poštovanje javnog reda i mira „ali i ono što je najvažnije i najljepše, kadar koji će služiti svojoj domovini, svojoj otadžbini, ponosnoj Crnoj Gori i dičnom crnogorskom narodu, jer nema veće privilegije u životu nego biti slobodan čovjek i ponosni sluga svog naroda i svoje države“.

On je, osvrćući se na svoju generaciju, kazao da je toj generaciji i tim generacijama dosta toga falilo, odrastali su i školovali se u teškim vremenima, u vremenima nemira, podjela i drugih balkanskih strahota, ali i istakao da su uprkos tome uspjeli da se izgrade u ljude koji danas daju doprinos i generišu promjene na bolje, ljude koji žele da ostave narednim generacijama mnogo ljepše i sigurnije nasleđe od onog koje su naslijedili. Zato, naglasio je Bečić, narednim generacijama ne smije da fali ništa.

„Oni ne smiju biti žrtve političkih prepucavanja. Oni u svom obrazovanju i izgrađivanju u dobre ljude i odličan kadar ne smiju da osjete društvene turbulencije. Ne smiju da osjete razlike i podjele. Tu ste vi, tu smo svi mi, da ne dozvolimo tako nešto. Moramo da udružimo snage, da bi ovu prelijepu zemlju pomirili, ujedinili i ojačali, jer najveći garant njene vječnosti nije niko od nas pojedinačno, ali jesu njene snažne institucije, njeni profesionalni i čestiti funkcioneri i službenici, njen neprobojan bezbjednonsoni sektor i naše zajedništvo, naša lojalnost, naša hrabrost i naša beskompromisnost”, kazao je Bečić.

Obraćajući se akademcima, Bečić je poručio da oni nijesu „samo njihovi ili samo naši”, već su samim upisom pokazali želju da budu svih.

„Vi morate biti i ponos i snaga i obraz i savjest cijele Crne Gore. Svih njenih građana. Svih njenih nacija. I onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju. Vi ste svih njih i svi oni su vaši. Zato vas ne treba da dotiče politika, političke strane i politički odnosi. Vaša jedina strana je Crna Gora, svaki njen pedalj, svaki njen građanina, svaka stopa njenih obala, rijeka, jezera, planina i mora”, kazao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Politike su, kako je dodao, prolazne, funkcije su prolazne, mandati su prolazni, ali je, istakao je, Crna Gora vječna.

„Crna Gora je konstanta. Konstanta koja traje i koja će trajati. To je naš ideal, naša crvena linija i naš zavjet koji smo branili, koji branimo i koji ćemo odbraniti. Pobijedićmo zajedničkim snagama i kriminal, i korupciju, i ekstrimizam, i primitivizam. Pobijedićemo sve pošasti, jer mi ćemo se žrtvovati da bi Crna Gora pobijedila. Da bi Crna Gora jačala, trajala i prkosila. Da bi Crna Gora živjela”, kazao je Bečić.

Obraćajući se budućim pripadnicama i pripadnicima Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i drugog dijela bezbjednosnog sektora Crne Gore, on je naveo da će im „Policijska akademija” pružiti mogućnost da nauče „sve što treba da naučite. I matematiku, i jezike, i kate, i razne zah-vate, i rukovanje oružjem. Sve ćete to naučiti”.

„Ali vas molim da nastavite da budete ono što ste, siguran sam, u vašim porodicama, u vašim bratstvima, u vašim kra-jevima i sredinama iz kojih dolazite naučili – da bude pravedni, da budete pošteni, da budete principijelni, da postupate jednako prema svima i na kraju da budete ljudi”, kazao je Bečić.

Bečić je istakao da je uvjeren da govori u ime svih građana kada kaže – „Crna Gora vam je već sada zahvalna što ćete nositi uniformu sa njenim grbom“. To je, kazao je , čast, ali i obaveza; privilegija, ali i odgovornost. Jer, kako je naglasio, „čast i privilegija je biti sinonim za državu, biti njen reprezent, a obaveza i odgovornost je predstavljati državu na način da se ni ona, ni njeni građani ne zastide vaših djela i vaših riječi“.

„Vaša obaveza i odgovornost je time veća što se svaka vaša riječ i svaki vaš potez tumači kao da ga je napravila sama država. Zato, ne dozvolite da bilo koji građanin koji ulaže u sve nas i na trenutak pomisli da je država prema njemu nepravedna, da je država prema njemu bahata, da mu je država maćeha, ma kome pripadali, ma kako se zvali, ma kako se nacionalno i vjerski osjećali”, kazao je predsjednik Skupštine.

On je pozvao sve akademce da svojim riječima i svojim ponašanjem učine da svaki građanin osjeti da mu je Crna Gora majka.

„Ostavite nama politiku. Ostavite nama partijske aktivnosti i nadgornjavanja. Vama to ne priliči. Vašoj mladosti priliči zdrav duh u zdravom tijelu. Taj zdrav duh, ta mladalačka neopterećenost, taj vaš pogled u budućnost, treba da spaja, da miri, da ujedinjuje, da daje primjer, da voli, da traži dobro u ljudima, a ne da produbljuje pogubne crnogorske podjele”, kazao je Bečić.

On je naveo da svaki čovjek ima svoje poglede na svijet oko sebe i život u njemu, ali poručio akademcima, savjetovao ih, da ni u jednom trenutku ne dozvole da im stav, mišljenje i pogledi zamagle osjećaj za pravdu, pravičnost i mjeru.

„Crna Gora vas voli. Cijela Crna Gora vas voli. Crnoj Gori ste potrebni. Cijeloj Crnoj Gori ste potrebni. Uvjeren sam da će svima nama služiti na čast što će Crna Gora i svi mi u njoj, imati u vama čuvare njenog reda i mira i njene prave reprezente. Trinaesta generacijo, srećan vam početak. A svima nama i našoj majci Crnoj Gori srećna još jedna generacija onih koji će vjerujem predstavljati njen ponos, njenu snagu, njen obraz i njenu savjest. Živjela Crna Gora! Naša svetinja, naša majka i jedina naša otadžbina”, zaključio je predsjednik Skupštine Crne Gore.

U okviru svečanosti koja je upriličena u čast promocije XIII generacije polaznika „Policijske akademije“, govorili su i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Miljanić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, v.d. direktor PA Svetomir Knežević, a prisutnima se obratio i američki FBI agent Džo Piston, kao i najbolja akademka XIII generacije Marija Veljović. Tokom svečanosti, najboljim polaznicima/cama su uručene diplome, a gosti su imali priliku da pogledaju insert iz filma „Donnie Brasko” i proprate sportske aktivnosti koje su bile dio programa.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
15.12.2021. 15:32

Klasican govor neiskrenog politicara, koji se dok cita ove fraze, divi sam sebi kako je to genijalno srocio. Nevjerovatno podsjeca na govore srpskog diktatora Aleksandra Vucica, koji se ubija od birge i ljubavi za narod i drzavu Srbiju, a oko sebe samo djeluje na stetu gradjana i drzave Srbije, koju je uzurpirao i uistava. Tako i Becic. Pjesnicki, rijecima koje pripadaju uzvisenim patriotama, abolira bezumne nacionalisticke gladijatore koji su svojim pirovanjem utjerali strah u kosti gradjanima Crne Gore, kaje ce stiti braniti i voljeti, taman koliki ih stiti, brani i voli Aleksa E Becic. A to taman toliko je NIKOLIKO! Ne znam oce li ko doc shutra na protest ispred Policijske akademije u Danilovgradu u 16 h, ali ja cu sigurno doc, uvijen u Srnogorsku zastavu, da nemusto recem toj Policijskoj akademiji i njeniom direktoru, da reknem Ministru policije i Upravi policije, da reknem istom ovome praznopjevajucem oratoru, istom ovom potprredsjedniku vlade za bezbjednost Abazovicu, istom ovom nazovi premijeru CG, SRAM VAS BILO JER IZ DNA DUSE MRZITE CRNU GORU, NIJESU PITOMCI P. A. KRIVI za uzas koji su nam pjesmom nagovijestili, oni su SAMO VASIH RUKU DJELO. GRADJANE CRNE GORE HVATA JEZA KA GRADJANE BJELORUSIJE OD POMISLI KAKVI UZASNI LJUDI ODLUCUJU O NJIHOVOJ SUDBINI.

Čile
Čile
15.12.2021. 17:08

Pitaj pop-rock ekipu što misle o tome, mnogo si se osilio, oprez!

Rade
Rade
16.12.2021. 17:15

Smijurija

Sponzor

Najčitanije