Connect with us

Društvo

BIJELO POLJE: Epidemiološka situacija ozbiljna

Published

on

Opštinski tim za zaštitu i spasavanje u užem sastavu održao je sjednicu na kojoj je razmatrana epidemiolška situacija u gradu i aktivnosti na kontroli poštovanja mjera koje je donijelo Ministarstvo zdravlja.

”Utvrđeno je da je, prema podacima Instituta za javno zdravlje, 517 aktivnih slučajeva obolijevanja od koronavirusa u našem gradu, od kojih se 45 lica nalazi na kovid odjeljenju Opšte bolnice.

Iskazana je velika zabrinutost zbog situacije u Domu starih u Bijelom Polju, gdje je infekcija korona virusom potvrđena kod 82 korisnika i 22 zaposlenih, a od 26. januara od posledica COVID-a 19 preminulo je 10 štićenika”, stoji u saopštenju Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna policija će sprovoditi intezivirane aktivnosti kontrole nošenja maski i održavanje fizičke distance na javnim površinama.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje mr Petar Smolović, koji je rukovodilac Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje je iskazao zabrinutost zbog trenutne epidemiološke situacije te uputio apel na oprez i poštovanje mjera.
Jovan Šćekić

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije