Connect with us

Društvo

BIJELO POLJE: Građani i predstavnici Opštine povodom problema na gradskom muslimanskom groblju

Published

on

Gradsko muslimansko groblje u Bijelom Polju

Na sastanku predsjednika Opštine Bijelo Polje Petra Smolovića sa predstavnicima građana koji su izrazili negodovanje zbog stanja u kojem se nalazi gradsko muslimansko groblje,dogovoreno je da se nakon hitnih radova na sanaciji štete koju je nevrijeme pričinjelo pristupi uređenju groblja.

Smolović je izrazio spremnost da lokalna samouprava uloži dodatna ulaganja za uređenje  groblja na Loznicima, koje bi podrazumijevalo i rješavanje problema parking prostora i osvjetljenja. On je predložio da se angažuje  stručno lice koje će dati jasne smjernice na koji način se može riješiti problem  sa podzemnim vodama.

Predstavnici građana su predložili da Komunalno “Lim” u narednom periodu naplaćuje održavanje groblja, kao što je slučaj sa gradskim pravoslavnim grobljem u Nikolljcu, u cilju još boljeg održavanja i uređivanja muslimanskog groblja na Loznicima.

Na sastanku su bili prisutni predstavnici preduzeća koje upravlja gradskim grobljima Komunalno Lim, predstavnik Islamske zajednice u Bijelom Polju Haris Kurćejahić, menadžer opštine Fahrudin Begović i direktor Direkcije za imovine Ljubomir Sošić.

 

J.Š.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije