Connect with us

Društvo

BIJELO POLJE: Protest podrške Palestini

Published

on

Foto: portal sjevercg

U Bijelom Polju došlo je okupljanja kako bi se izrazio protest povodom sukoba u pojasu Gaze u Palestini.

Ispred okupljenih građana obratio se Semir Hodžić koji je izrazio žalost zbog, kako je rekao, ogromnog broja žrtava, među kojima su žene i djeca.

“Okupili smo se danas na Trgu slobode da pošaljemo poruku o slobodi, sloboda je univerzalna vrijednost i pravo svakog čovjeka. A danas u Palestini smo svjedoci da je nastao najveći zatvor na zemaljskoj kugli gdje su se pojedinci drznuli da uređuju zakone po svojoj mjeri i narušavaju prava svih slobodnih ljudi”, kazao je Hodžić.

On je dodao da “podržite Palestince, bitno je samo da ste čovjek”.

“Sjećamo se poruka povodom genocida u Srebrenici, da je to posljednji genocid pod okriljem Evrope i svijeta. Sada vidimo da se pred našim očima događa genocid”, rekao je Hodžić. On je “Vijestima” potvrdio da je na skup došlo više od 200 ljudi.

Oni su prošetali sa palestinskim zastava glavnom bjelopoljskom ulicom Slobode. Protivepidemijske mjere distance su kršene, dok su maske uglavnom nošene. Tokom trajanja okupljanja, slate su poruke da se epidemijske mjere poštuju.

U ime okupljenih obratio se Denis Mekić koji je povodom završetka protesta pozvao građane na molitvu za nevino stradale u Palestini. “Bijelo Polje je uz palestinski narod svim srcem, i uz sve one koje su izgubili najbliže, žene i djecu”, rekao je Mekić.

Skup je trajao 30 minuta i za sjutra je najavljen u Beranama.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije