Connect with us

Društvo

BIVŠA JUGOSLAVIJA U SUZAMA: Otišao je Panonski mornar

Published

on

Rade Šerbedžija je sa velikom tugom dočekao vijest o smrti svog prijatelja. On kaže da je po svemu Balašević bio poseban.

“Ta njegova poezija, ta muzika, ti molovi, koje je mogao da otpjeva samo on. Niko nije mogao da ga imitira, jer su te pjesme imale balaševićevski mol, toliko prepoznatljiv i samo njemu svojstven”, rekao je Šerbedžija.

Lora Monteno, unuka Kemala Montena, rekla je u kratkom razgovoru za Klix.ba da je nju i njenu porodicu smrt Đorđa Balaševića izuzetno pogodila. Lora ističe da je upravo Balašević bio velika podrška porodici Monteno nakon Kemalove smrti.

“Stvarno nam je žao, zaista. Kada je Kemo umro, osjećali smo podršku od njega i najljepše što mi se desilo nakon toga je bila pjesma ‘Duet’. Bio je to veliki gest, pamtićemo Balaševića zauvijek, kao i njegove pjesme. Svi dobri ljudi odlaze”, rekla je Lora Monteno.

Pjevač Zdravko Čolić bio je veliki i dugogodišnji Đoletov prijatelj .

“Zatečen sam viješću o smrti Đorđa Balaševića. Za tako velikog čovjeka i umjetnika mislite da vas nikada neće napustiti. Otišao je veliki pjesnik i moj veliki prijatelj i zato će svima nama ostati ogromna praznina”, rekao je on, pa dodao:

“Ovo je bolan udarac. Nenadoknadiv gubitak za kulturni i javni život čitavog regiona, kao i svih poštovalaca njegove muzike u svijetu. Otišao je jedan od najboljih. Hvala ti, Đole, za sve!”

Dino Merlin je postavio snimak iz automobila povodom smrti Đorđa Balaševića.

Pjevao je stihove pesme “Ne volim januar”, s tim što je, zbog Balaševićevog odlaska, to glasilo ovako: “Ne volim februar, ni bele zimske vragove, u svakom snegu vidim iste tragove…”

Pjevač Halid Bešlić bio je prijatelj s legendarnim Đorđem Balaševićem i oglasio se kratko na društvenim mrežama.

“Jednostavno ću da zaćutim. Neka ti je laka crna zemlja”, napisao je Bešlić uz Balaševićevu fotografiju.

Takođe, regionalni onlajn mediji, poput sajtova Index.hr, Jutarnji list, Večernji list, Avaz, ili Oslobođenje posvećuju svoje naslovne strane velikom kantautoru, a i na svojim profilima objavljuju njegove crno-bijele fotografije, uz citiranje stihova po kojima je bio poznat.

Glumac Miodrag Radonjić, oprostio se od Balaševića stihovima.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije