Connect with us

Društvo

BJEKOVIĆ: Nepozivanje predstavnika CPC velika greška

Published

on

Nepozivanjem predstavnika Crnogorske pravoslavne crkve na sjednicu Odbora za ljudska prava i slobode propuštena je prilika da se na jedan dobar način prevaziđu podjele u Crnoj Gori, kazao je ombudsman Siniša Bjeković.

On je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore rekao da je zbog toga reagovao prije početka sjednice.

„Ne postoji pravo nekoga da bude pozvan na sjednicu odbora, već je to isključivo ovlašćenje predsjednika Odbora. Smatram da je propuštena prilika za jedan dobar način da se prevaziđu podjele u Crnoj Gori. Nepozivanje predstavnika CPC da iskažu svoje mišljenje, mislim da je greška“, kazao je Bjeković prenosi portal RTCG.

Kako je naveo, sa formalno-pravne strane to može da se shvati kao ispravno postupanje.

„Ipak mislim da je u ovom trenutku postojalo nešto iznad toga, neki moralni čin da nekoga sa kime se ne slažete pozovete na sjednicu odbora gdje je mjesto i prilika da se sučele argumeni i da se dođe do adekvatnog rješenja“, kazao je Bjeković.

On je istakao je da nijesu imali unaprijed zadato rješenje, odnosno formu prijedloga Zakona koji nije sveto pismo i smatra da su se mnogi stavovi mogli približiti.

„Prije nego što sam se pojavio na sjednici pročitao sam mnoge istupe u medijima. Smatram da je bilo dobrih stvari koje su se mogle čuti od predstavnika CPC i mislim da je sjednica bila odlična prilika da se otkloni jedan od ključnih problema u odnosu institucija i vjerskih zajednica, a to je nepovjerenje“, kazao je on.

Govoreći o predstojećim praznicima, Bjeković je rekao da nije dobio odgovor Ministarstva zdravlja na pitanje da li nove epidemiološke mjere ugrožavaju prava građana.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije