Connect with us

Društvo

BJELICA OBJELODANIO: Podnio sam ostavku 21. januara

Published

on

Foto: UCG

Redovni profesor Univerziteta Crne Gore Duško Bjelica podnio je ostavku 21. januara na funkciju predsjednika Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, te će ubuduće biti član Upravnog odbora UCG – navodi se u saopštenju Univerziteta

Navodi se da je ostavku članovima Upravnog odbora UCG objelodanio danas.

“Dok bi javnosti spoljašnjeg okruženja prepoznala i pomagala kvalitet našeg stalnog napretka, Univerzitet Crne Gore, kao jedan od najbitnijih, ali i najosjetljivijih djelova crnogorskog društva, podršku navedenom napretku u najvećoj mjeri gradio je i gradi na harmonizovanosti ciljeva i uzajamnog povjerenja svih struktura društva (naučnih, kulturnih, ekonomskih, političkih…)”, navodi Bjelica.

On je članovima odbora poručio da podnosi ostavku cijeneći da se upravo u posljednje vrijeme narušava prijeko potrebna saradnja bitnih činilaca u sistemu visokog obrazovanja Crne Gore, a želeći uspjeh u daljem napretku univerziteta – da ga na tom putu prati puna podrška državnih organa.

“To činim u trenutku kada je Univerzitet Crne Gore najbolje pozicioniran od svog osnivanja, kada na svojim računima ima oko 15 milona eura iz sopstvenih aktivnosti, kada se nalazim među najboljim naučnicima svijeta iz svoje oblasti i kada sam na vrhu univerzitetske piramide u međunarodnoj prepoznatljivosti. Naravno, to činim danas, na dan kada sam pripremio sve materijale po svim tačkama Dnevnog reda i kada sam zakazao Redovnu sjednicu UO UCG za 27. januar u 13,00h “, rekao je Bjelica.

Poručio je da vjeruje da će predstojeći dani u susret održavanju sjednice otkriti mnoga lica, pa je kako navodi, ostavku pripremio u tajnosti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije