Connect with us

Društvo

BOGDANOVIĆ: Vukšić je odgovorio na sva pitanja

Published

on

Vršilac dužnosti Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić odgovorio je na sva pitanja na današnjem kontrolnom saslušanja i pružio informacije koje su potrebne za rad članovima Odbora za bezbjednost i odbranu, saopštio je poslanik Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović.

Skupštini je u toku saslušanje Vukšića pred članovima Odbora za bezbjednost i odbranu, na temu Rad ANB-a u svijetlu poštovanja garantovanih ustavnih i zakonskih prava.

Inicijativu za kontrolno saslušane podnio je poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević nakon informacija da je dio dokumentacije u ANB-u o nezakonitom prisluškivanju tokom mandata prethodne Vlade uništen.

Bogdanović je novinarima kazao da su gotovi svi članovi Odbora saglasni sa činjenicom da je Vukšić veoma korektno izlagao i da je pružio informacije za rad članova Odbora.

„Odgovorio je na sva pitanja u vezi na okolnosti koje su predmet današnjeg saslušanja“, rekao je Bogdanović.

On je istakao da je zaprepašćen određenim informacijama i dokazima u koje je imao uvid i koje je čuo od Vukšića i njegove saradnice.

„Možda zato što sam mlad parlamentarac ili oštećeno lice ili zato što nikad nijesam imao uvid u ovakvu vrstu informacija“, dodao je Bogdanović.

On je istakao da je oduševljen brzinom kojom su Vukšić i ANB rasvijetlili određene događaje, kao i hrabrošću svjedoka i pojedinih agenata ANB da progovore o činjenicama i okolnostima koje su bile predmet današnjeg saslušanja.

Prema riječima Bogdanovića, današnje saslušanje govori u kakvom se sistemu živjelo, politički djelovalo i kakva se „politička hobotnica pobijedila na parlamentarnim izborima“.

„Kada je u pitanju rad ANB i Vukšića, ukoliko nastave ovim putem, imaće punu podršku Demokrata“, poručio je Bogdanović.

On je kazao da, imajući uvidu informacije koje je čuo i dokaze u koje je imao uvid, vjeruje da to neće biti teško dokazivo.

„Samo znanje, da je svaki vaš pokret praćen i razgovor preslušavan i da se ANB time bavio, zaprepašćenje“, ocijenio je Bogdanović.

On je poručio da će tražiti da se sve činjenice rasvijetle do kraja i dodao da će pridružiti krivičnom gonjenju u slučajevima prisluškivanja političara.

“Da sam prisluškivan shvatio sam kada sam u jednom saopštenju Demokratske partije socijalista pročitao rečenicu koju sam u privatnom razgovoru rekao predsjedniku Demokrata. Tada mi je bilo jasno da sam praćen i prisluškivan”, rekao je Bogdanović.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije