Connect with us

Crna Hronika

BORAVIO U ATINI: Istražni organi Belivuka povezuju sa ubistvima Dedovića i Stamatovića

Published

on

Vođa beogradske navijačke kriminalne grupe Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, prema operativnim podacima iz istrage koje prenose srpski mediji, boravio je u Atini u vrijeme kada su u tamošnjem restoranu „Voskopula”, pred ženom i djecom, ubijeni 19. januara 2020. godine Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Nakon ispaljenih rafala smrtonosnih hitaca, napadači su odmah pobjegli sa lica mjesta, a policija je zatim krenula u potragu za njima. Istražni organi vjeruju da će im u rješavanju ovog slučaja znatno pomoći snimci sa nadzornih kamera na mjestu gdje se desio napad. U momentu napada sa Stamatovićem i Dedovićem su sjedjele njihove supruge i djeca. Na snimcima nadzornih kamera se vid i kad a u restoran upadaju četiri osobe i iz neposredne blizine pucaju u dvojicu crnogorskih državljana. U Crnogorce je ispaljeno više od dvadeset metaka raznih kalibara iz najmanje četiri poluautomatska pištolja.

“Da je Belivuk bio u Atini u vrijeme zločina saznalo se tek nedavno, kada je protiv njega i njegove grupe pokrenuta ozbiljna istraga koja je rezultirala i njihovim hapšenjem. Da li je Be livuk lično učestvovao u likvidaciji „škaljaraca” ili je bio logistička podrška ubicama još uvijek nije jasno, ali je jasno da je tamo bio po dva osnova. Prvo, najvjerovatnije, po naređenju vođe „kavačkog klana” Radoja Zvicera, kome je Nevolja bio najjači beogradski saradnik ne samo u dilovanju droge, nego i u zločinima protiv suparničke ekipe”, kaže izvor Ekspresa.

Njihov izvor je dodao da je i sam Belivuk imao lični razlog za učestvovanje u zločinu kada su Dedović i Stamatović ubijeni pred ženama i djecom.

“Naime, Stevan Stamatović je, prema operativnim podacima, sa Minjom Šakovićem bio označen kao mogući izvršilac ubistva Aleksandra Stankovića. Zločin u Atini je bio osveta za ubistvo Stankovića, njegovog vođe i najboljeg prijatelja naveo je izvor „Kurira”.

Kako je objavio AHT1, prema tadašnjem izvještaju iz bolnice u koju su primljeni, Stamatović je davao znake života na putu do bolnice, gdje je podlegao povredama, dok je Dedović od zadobijenih povreda preminuo u restoranu.

“Napadači su ispalili više od 20 hitaca u glavu i grudi „škaljaraca”, a jedan metak je pogodio u nogu i Stamatovićevu suprugu. Napad je izvršen precizno i brzo, i sve je bilo gotovo za manje od 30 sekundi. Ubice su, koristeći metež i paniku, neometano izašle iz restorana i ušle u džip koji ih je čekao u blizini, nakon čega su pobjegle”, prenijeli su tada grčki mediji.

Operativna saznanja policije od 2020. godine ukazuju na sumnju da je Marko Petković (24) jedan su od četvorice napadača koji likvidirali Kotorane. On je, kako je objavio „Kurir”, u vri jeme tog ubistva bio u Atini, a nekoliko sati nakon likvidacije napustio je Grčku. Petković je 2015. ispred crkve u Vraniću nožem ubio Sašu Joksića (39). Velja Nevolja i pripadnici njegovog kriminalnog klana nalaze se u pritvoru nakon velike akcije srpske policije. Sumnjiče ih zaubistva, otmice, reketiranje i drugo.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije