Povežite se sa nama

Društvo

Boro Đukić pobjegao iz Rusije: SPC ga čuva od krivičnog postupka?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Đukića čuvaju popovi SPC u jednoj maloj crkvi na ostrvu Beška, što je samo kontinuitet prakse Srpske crkve koja je poznata po skrivanju  kriminalaca i osoba koje bježe od krivične odgovornosti

Bivši počasni konzul Ruske Federacije u Crnoj Gori Boro Đukić pobjegao je iz Rusije, gdje je protiv njega pokrenut krivični postupak i krije se na ostrvcetu Beška na Skadarskom jezeru, rekli su portalu Aktuelno  pouzdani izvori iz Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Kako saznajemo, Đukića čuvaju popovi SPC u jednoj maloj crkvi na ovom ostrvu, što je samo kontinutitet prakse Srpske crkve koja je poznata po skrivanju kriminalaca i osoba koje bježe od krivične odgovornosti.

SPC i njeni funkiconeri poznati su po saradnji sa kriminalnim, nacionalističkim grupama i skrivanju njihovih članova koji su u sukobu sa zakonom.

Podsjetimo, spekulisalo se da su krugovi bliski SPC učestvovali u pružanju utočišta osuđenim ratnim zločincima Ratku Mladiću i Radovanu Karadžiću. Portal Aktuelno pisao je kako SPC zataškava pedofilsku mrežu i kako je trenutni čelnik crnogorske filijale ove organizacije Jovan Mićović, skrivao monaha Nikolaja Stamatovića za kojeg se sumnja da je glavni posrednik u mreži pedofilije crkve Srbije.

Đukić je bio veoma blizak sa pokojnim mitropolitom SPC Amfilohijem Radovićem, a jedan je od osnivača Prave Crne Gore na čijem je čelu Marko Milačić.

Krivični postupak 

Podsjetimo, protiv bivšeg počasnog konzula Ruske Federacije u Crnoj Gori, crnogorskog državljanina Bora Đukića uRusiji je pokrenut krivični postupak.

Zvanično, optužuje se za namjerno lažno svjedočenje, ali faktički, Đukić se dovodi u vezu sa kriminalnom organizacijom na čelu sa bivšim pukovnikom ruskog MUP-a Dmitrijem Zaharčenkom koji je osuđen na 12 godina zatvora zbog mita i zloupotrebe službenog položaja, i kome je zaplijenjena imovina vrijedna više od 100 miliona eura.

Krivični postupak protiv Đukića Istražni komitet Rusije pokrenuo je 21. oktobra. Prema izvorima lista Izvestija, veoma bliskog ruskim vlastima, Đukić se tereti za dva krivična djela. Prema istrazi, Đukić je pomagao članovima kriminalne grupe Zaharčenka da spase imovinu vrijednu 185 miliona rubalja (više od dva miliona eura) od konfiskacije, čineći dva krivična djela.

Bivši pukovnik ruskog MUP-a Dmitrij Zaharčenko je 10. juna 2019. godine osuđen na 12 godina zatvora. Prema optužbi, on je od 2007. do 2016. godine više puta uzimao mito u velikom iznosu. Nakon hapšenja 2016. godine, kod njega i njegovih rođaka pronađena je velika količina valute u kešu, a njegova opšta konfiskovana imovina vrjedjela je devet milijardi rubalja, odnosno više od 120 miliona eura po tadašnjem kursu.

Ruske vlasti su se nakon pokretanja postupka distancirale od Đukića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije