Connect with us

Društvo

BRATIĆ: Logično da cetinjska Bogoslovija bude dio obrazovnog sistema

Published

on

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, aktivno će učestvovati u integrisanju cetinjske Bogoslovije u obrazovni sistem Crne Gore , saopšteno je iz tog ministarstva.

“Time bi jedna od najstarijih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori osnovana 1863. godine postala dio zvaničnog obrazovnog sistema Crne Gore i bila uvažena i pomognuta od strane državnih institucija”, kazala je ministarka Vesna Bratić.

“Ako imamo u vidu da u Crnoj Gori više od osamdeset odsto građana jesu vjernici Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, više je nego logično da se cetinjska Bogoslovija akredituje i ostvari sva zakonska prava i status koji joj pripada, a koji do sada nije imala”, poručila je ona.

Rektor škole Gojko Perović je izrazio zadovoljstvo zbog spremnosti ministarke da učestvuje u aktivnom dijalogu i radu na tome da ova škola postane dio zvaničnog školskog sistema Crne Gore.

On je kazao da iz Bogoslovije ne traže ništa više od statusa koji ima islamska škola “Medresa” u Crnoj Gori kao i da Bogoslovija do sada nije imala nikakvu pomoć od strane državnih organa Crne Gore.

“Mi ćemo u budućem periodu raditi na usklađivanju našeg programa sa važećim školskim programom kako bismo što lakše integrisali našu školu u crnogorski obrazovni sistem “, kazao je on.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije