Povežite se sa nama

Društvo

Bratić: Ne postoji zločinac koji je nanio zlo CG kao Šehović; Šehović: Bratić ima anticivilizacijske stavove

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Tokom izlaganja Šehović rekao da je na čelo četiri resora dovedena osoba sa “anticivilizacijskim, a nerijetko i šovinističkim stavovima”, zbog čega ga je opomenula potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak

Skupština je danas nastavila rad raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

Predviđeno je da rasprava o ovoj tački traje dva sata.

Na dnevnom redu treće sjednice drugog redovnog zasjedanja Skupštine, koja je počela u petak, je i inicijativa za pokretanje postupka za utvrđivanje da li je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povrijedio Ustav prilikom događaja na Cetinju.

Poslanici će raspravljati i o interpelacijama o vođenju politike Vlade u oblastima vanjske politike, prosvjete i poljoprivrede, kao i izmjenama Zakona o unutrašnjim poslovima.

Na dnevnom redu su izbori, imenovanja i razrješenja.

Izmjene i dopune Zakona o sportu na sjednici je obrazložila ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić.

Podsjetila je da predloženim izmjenama Crna Gora ispunjava međunarodno preuzete obaveze koje su proistekle ratifikacijom UNESCO Međunarodne konvencije protiv dopinga u sportu i Antidoping konvencije Savjeta Evrope.

Predloženim odredbama predviđeno je da se formira Komisija za antidoping, koja će imati svojstvo pravnog lica i biti nezavisna u radu.

Ovo pitanje je aktuelizovano krajem septembra nakon što su resorno Ministarstvo i bivši v.d. direktora Uprave za sport Vasilije Lalošević razmijenili optužbe o tome zašto su crnogorski sportisti bili pred isključenjem jer Svjetskoj antidoping agenciji (WADA) nije dostavljen Upitnik za prošlu godinu.

Lalošević je smijenjen, a umjesto njega je izabran Marko Begović.

Tokom izlaganja je poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović rekao da je na čelo četiri resora dovedena osoba sa “anticivilizacijskim, a nerijetko i šovinističkim stavovima”, zbog čega ga je opomenula potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak.

Ona ga je upozorila da je to lična kvalifikacija i da povede računa.

On je istakao da crnogorskim sportistima i dalje prijeti ili isključenje sa svih takmičenja ili nemogućnost takmičenja pod svojom zastavom i himnom.

Šehović je optužio Bratić da se ozbiljno poigrava i sa kulturom i sa sportom.

Bratić je, odgovarajući Šehoviću, kazala da ne postoji ratni zločinac koji je nanio zlo Crnoj Gori “kao Damir Šehović i SD”.

Nju je, nakon ove izjave, upozorila Bošnjak.

“Znam da je politički profitabilno da se kvalifikuje na ličnoj osnovi, ali ja to neću dozvoliti”, kazala je Bošnjak.

Bratić je poručila da joj je jasan otpor opozicije, jer su upravo oni ti koji su od sporta napravili partijsku mrežu koja se ovim izmjenama Zakona o sportu razbija i dodala da je krivica prethodne vlasti jer se usaglašavanje trebalo obaviti 2015. godine.

Rekla je da mora da odgovori na kvalifikaciju nje kao šoviniste i objasnila da je jedan od njenih predaka jedini crnogorac koji je dobio prestižni američki orden nakon slavne pogibije u bici na Verdenu i pitala Šehovića da li i on ima takve pretke za pohvaliti se.

“Ministarko Bratić niko nikad nije ponizio obrazovni sistem Crne Gore kao što ste vi to učinili. Prvi put je ponižen kad smo dobili ministra prosvjete koja sebe zove “žena četnik”.Ponižen je drugi put kad smo dobili člana Vlade koji tvrdi da su Crnogorci rezultat etničkog inžinjeringa, ponižen je i kad je svih 250 direktora po nacionalnom i političkom ključu nezakonito smijenila. Mislim da je najbolje okrakterisala vaš rad vaša prva saradnica koja je kazala – ko je vas poznavao ni pakao mu neće teško pasti. Znali smo do danas da imamo jednog medicinskog fenomena u Vladi, danas vidimo da imamo makar još jednog”, odgovorio je Šehović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 0 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
16.11.2021. 14:34

čuš ,čuš ,Bilecanku –samozvovana žena četnik -četnikuša…
dovoljan naslov ne čitati dalje…

Obrad Pavlović
Obrad Pavlović
16.11.2021. 17:38

Ne izričem olako kvalifikacije o damama, pogotovo ne u ovakoo osjetljivim vremenima u kojima su nekima puna usta floskula o rodnoj ravnopravnosti, a u suštini su protiv jedne takve “čudnovate” pojave. Međutim, meni je ČUDNOVATIJA pa ako hoćete i čudovišnija pojava da se na čelu ministarstva kulture nalazi sinonim nekulture, na čelu ministarstva sporta neko ko ne razlikuje zimske od ljetnjih olimpijskih igara…Na čelu ministarstva prosvjete potpuno neprosvjećena osoba, a na čelu ministarstva nauke osoba sa toliko retrogradnih shvaćanja i religiozno-četničkog mračnjaštva. I sve to vjerovali ili ne -objedinjeno u jednoj jedinoj osobi.
Moram priznati da me je posebno dirnula, gospođo četvororesornušo vaša tlapnja o pretku sa američkim odlikovanjem, nesvjesni koliko ste ga unizili pitajući nekog drugog da li ima sličnog pretka?
Vidite gospođo na kratko oročena ministarko zbog ovako formulisanog pitanja – već u slijedećem trenutku – morali bi podnijeti neopozivu ostavku.Znam da nećete jer u ministarsku fotelju se sjeda produžetkom leđa, a ne intelektualnim potencijalom.
Kad smo već kod predaka, neki moj pradavni predak je, ako je vjerovati Darvinu – a ja mu sve više vjerujem – bio MAJMUN! Ja mu sve više vjerujem jer sam bjelodani svjedok i obratnih procesa. Ali ne daje mi to pravo da se ponašam kao moj pradavni predak, iako ga poštujem, makar i zbog pogrešnog izbora.O nekim mojim bližim precima ću samo reći da su mi sa obje strane bili partizani. što podrazumjeva da su se borili protiv okupatora i njihovih pomagača, među kojima su četnici imali elitnu ulogu. No ne bi korjene naših nesporazuma tražio među našim precima već u našim nepremostivim civilizacijskim razlikama. Zbog toga čete vi uskoro biti bivša ministarka, a ja ne mogu biti bivši već samo ono što sam bio!

Sponzor

Najčitanije