Connect with us

Društvo

BUDVA: Carević odobrio skidanje 520 hiljada eura sa opštinskog računa za zaostale plate

Published

on

Carević (FOTO: FB)

Predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević odobrio je danas da se 520 hiljada eura sa opštinskog računa isplati direktno za više od 500 zaposlenih u Vodovodu i kanalizaciji i Komunalnom preduzeću.

Tim novcem biće isplaćena septembarska i oktobarska zarada, pišu ND Vijesti.

Iako na računima preduzeća ima novca, vd direktori Komunalnog Predrag Ivanović i Vodovoda Jasna Dokić nijesu upisani u Centralni registar privrednih subjekata, čime nemaju deponovan potpis da mogu isplatiti zarade zaposlenima, ali i potpisivati ostale papire neophodne za funkcionisanje firmi, navodi CDM.

I dok iz Poreske uprave tvrde da oni nijesu opstruirali niti politički radili, već samo u skladu sa zakonom, Carević je danas ponovo optužio tu državnu instituciju da je opstruirala, i imala dvostruke aršine, te time onemogućila da radnici prime zarade.

Carević je za Vijesti kazao da je kontaktirao ministra finansija Milojka Spajića, ali da nijesu mogli da čekaju reakciju tog resora, jer radnici ne bi plate primili ni do Nove godine,

„Mnogo je nekorektnosti izrečeno na račun Opštine i moj, da smo mi krivici što radnici nijesu primili zarade. To nije istina. Moraju svi da shvate da još nije došlo do apsolutne smjene prethodne vlasti. Centralni registar je bio dužan da upiše nove direktore ovih preduzeća. Od prvog dana smo imali komunikaciju, čekali smo bezmalo tri mjeseca da se formira Vlada. U tom periodu sam lično obavio razgovor sa direktorom Poreske uprave Miomirom M. Mugošom i zamolio, što je i njihova zakonska obaveza da se upišu direktori, kako bi mogli da deponuju potpis i isplate plate radnicima, a preduzeća mogla da funkcionišu“, kazao je Carević.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije