Connect with us

Društvo

ČAĐENOVIĆ: Bilo kakav prekid u radu tužilaca bio bi katastrofa

Published

on

Čađenović / Foto: PR Centar

Prestankom mandata svim specijalnim tužiocima, zbog ukidanja Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), mogao bi nastati vakuum, u kojem Crna Gora ne bi imala nadležnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala, upozorio je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Komentarišući inicijativu za izmjenu tužilačkih zakona, kojim je predviđeno ukidanje SDT, Čađenović je u Jutarnjem programu TVCG rekao da bi bilo kakav prekid u radu tužilaca bio katastrofalan potez.

“Nijesam imao prilike da vidim taj predlog zakona, ali medijske najave koje govore o tome da će prestati mandat svim specijalnim tužiocima meni ukazuje da bi eventualno u tom nekom procesu mogao nastati vakuum, gdje nećemo imati nadležnog tužioca za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije”, kazao je Čađenović.

Čađenović je rekao da organizovani kriminal koristi svaki momenat da završi svoj posao.

“Kontinuitet u radu se mora ostvariti. Nijesam gledao predlog zakona, ali najgora varijanta bi bila da se napravi diskontinuitet, odnosno prekid u radu, gdje bi stala suđenja, postupci koji su u fazi istrage, rad na predmetima, realizovanje akcije koje bi spriječile djelovanje kriminalnih organizacija”, rekao je Čađenvić, prenosi portal RTCG.

On je saopštio da je SDT podiglo više od 60 optužnica protiv više stotina osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije