Connect with us

Društvo

CAREVIĆ: Ranije je trebalo zaključati Budvu, nijesmo uspjeli da uspostavimo kontakt sa Ministarstvom zdravlja

Published

on

Carević (FOTO: Danas)

Došlo je do zakašnjele reakcije i ranije je bilo potrebno donijeti odluku o zaključavanju Budve, kazao je večeras predsjednik te opštine Marko Carević za Dnevnik Radio Televizije Crne Gore (RTCG). Poručio je da je spreman da preuzme odgovornost za situaciju, te da nijesu uspjeli da uspostave kontakt sa Ministarstvom zdravlja.

Carević je danas zatražio od nadležnih državnih orgama da u tij opštini uvedu mjeru totalnog zaključavanja.

Carević se obratio dopisom premijeru Zdravku Krivokapiću, ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i Savjetu za borbu protiv korona virusa, od kojih traži totalno zaključavanje Budve, koje bi podrazumijevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavu nastave u školama (prelazak na on-line nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.

Kako je večeras kazao za TVCG, Ministarstvo prosvjete je već reagovalo, pa su budvanske škole prešle na onlajn sistem rada, a nada se da će slično biti i sa vrtićima.

“Nevjerovatno da smo na tom nivou da imamo 700 zaraženih, želim da apelujem na sve da moramo biti svjesni situacije, da smo svi dali dobrinos i bili neodgovorni i da moramo da promijenimo razmišljanje”, istakao je Carević.

Naglasio je da zdravlje građana nema alternativu.

“Moramo štititi zdravlje i zdravlje nema alternativu, ne želim da optužim bilo koga, ali došlo je do zakašnjele reakcije”, naveo je predsjednik Opštine Budva.

Dodao je da su sa tamošnjim Domom zdravlja svakodnevno u koordnicaiji i naveo da su ranije trebali im “najave ovakav momenat”.

Na pitanje o pretvaranju sportskog centra u kovid bolnicu, Carević je rekao da su svi sportski objekti u Budvi na raspolaganju, te da se čeka odluka Ministarstva zdravlja.

“Spremni smo da ispoštujemo sve što budu tražili”, poručio je Carević, u uključenju u program TVCG.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije