Connect with us

Društvo

CAREVIĆ ZAVAPIO: Spajiću, reaguj, 500 ljudi je bez plata!

Published

on

Gradonačelnik Budve Marko Bato Carević uputio je urgentan dopis ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću, zatraživši hitan sastanak i rješavanje alarmantne situacije zbog koje više od 500 radnika preduzeća „Vodovod“ i „Komunalno“ ne primaju plate.

Zaposlenima već tri mjeseca nije isplaćena zarada, iako novca ima na računima firmi, jer Centralni registar privrednih subjekata (CRPS) navodno odbija da upiše novo rukovodstvo.

Carević zbog toga optužuju CRPS da je politički instruisan.

Glasovima koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i odbornika Demokrata, budvanska Skupština poništila je sve odluke DPS administracije i proglasila ih nelegalnim, pa i one o smjeni odbora direktora u „Vodovodu“ i „Komunalnom“.

Poništenjem oduke, praktično su ostale na snazi odluke o starim odborima direktora, koji su imenovali za v.d.direktore ta dva preduzeća kadar DF-a Predraga Ivanovića i Jasnu Dokić.

Međutim, CRPS je odbio da ih upiše u registar, pa direktori nemaju pravo potpisa, zbog čega ne mogu da isplate plate već treći mjesec.

“Razlog mog obraćanja je potreba za organizovanjem sastanka kome bi prisustvovali predstavnici Opštine Budva, a tiče se cjelokupne situacije u Opštini Budva, pogotovo u vezi sa finansijskim aspektom i aferama koje su oštetile Budžet u višemilionskom iznosu, a čije posljedice se svakodnevno manifestuju..”, naveo je Carević u urgentnom dopisu.

Carević je ocijenio da je situacija veoma kompleksna i urgentna, te da je sastanak od izuzetnog značaja za građane Budve.

On je pozvao Spajića da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima kojima je propisano da Ministarstvo finansija i socijalnog staranja vrši nadzor nad zakonitošću upravnih akata i drugih upravnih aktivnosti Poreske uprave, u što hitnijem roku ispita postupanje CRPS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Advertisement

Najčitanije