Povežite se sa nama

Društvo

CETINJE: Zastave na pola koplja i u Prijestonici Cetinje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Prijestonici Cetinje zastave su danas na pola koplja kao znak podrške prijedlogu da se 22. mart proglasi za dan žalosti u Crnoj Gori, kao i inicijativi predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da se ovaj datum obilježava kao Dan nacionalnog sjećanja na preminule od posljedica koronavirusa.

“Naši voljeni roditelji, braća i sestre, rođaci, prijatelji, komšije i poznanici koje smo izgubili zaslužuju bar jedan dan sjećanja, jer su sa nama gradili živote i nas kao ličnosti, pružali nesebično ljubav i utjehu, donosili radost i smijeh. Ne smijemo ostati nijemi i distancirani na činjenicu da su mnogi od njih preminuli sami u bolnici, daleko od porodice i bez posljednjeg zbogom. Da su sahranjeni bez obreda i u najkraćem roku. Istinski vjerujemo da im pripada dan sjećanja, ali i nama – njihovim porodicama koje uče da žive bez svojih nadražih. Neka im je vječna slava. Mir dušama njihovim”, poručio je gradonačelnik Cetinja Aleksandar Kašćelan.

Zastave na pola koplja istaknute su na zgradi Prijestonice Cetinje, kao i na objektima javnih službi, preduzeća i ustanova čiji je Prijestonica osnivač, na Orlovom kršu, kružnom toku na ulazu u grad i na obelisku na Bajicama. Lokalni javni emiter Radio televizija Cetinje prilagodio je program ovom danu.

Izvor: RTCG

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije