Povežite se sa nama

Društvo

CGA: Opština Tivat krši Zakon o lokalnoj samoupravi

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorska građanska akcija (CGA) se obraća crnogorskoj javnosti, sa ciljem da upozori samovoljne pojedince i neodgovorne političke subjekte, što u vlasti, što u opoziciji u Tivtu. Zakon se mora poštovati i on mora biti jednak za sve. Svjedočimo brutalnom kršenju zakona, propisa i procedura i nepoštovanju izvršnih odluka nadležnog Ministarstva.

“Pored mnoštva dnevnopolitičkih igrarija u Tivtu, savjesni građanin je prijavio kršenje zakona nadležnom Ministarstvu. Sve političke partije ćute mjesecima i na kraju je građanin ta institucija koja stoji u odbranu zakona i slobode Crne Gore. Svi politički subjekti, koji su dobro upoznati sa pravom i zakonom, ne osvrću se i nastavljaju sa kršenjem zakona. Što je još poražavajuće, zakon se nastavlja kršiti i pored upozorenja nadležnog Ministarstva”, navodi se u saopštenju.

Aktuelna vlast u Tivtu je kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi izmijenila naziv „Službe zaštite i spašavanja“. Zakon o lokalnoj samoupravi jasno definiše propise, što je i nadležno ministarstvo naznačilo u odgovoru savjesnom građaninu.

Dokument koji je u prilogu, dostupan je i proslijeđen svim političkim partijama, akterima tivatske političke scene. Opoziciji i aktuelnoj vlasti u Tivtu,koja uz prećutnu saglasnost manjinskog podržavaoca SDP-a, nastavlja da krši zakon iz samo njima poznatih razloga. A da se naslutiti, da je u pitanju kadriranje „podobnih“ i priprema za adekvatno uhljebljavanje po „dubini“ u iščekivanju adekvatno sistematizovanih radnih mjesta.

Ovo je alarm za kompletno društvo u kakvom ambijentu živimo. Đe je zakon postao samovolja. Đe se ćuti i dozvoljava sprovođenje bezakonja od onih koji se „kunu“ u primjenu zakona. Nije sve u partijama foteljaši! Interes građana i primjena zakona je osnov svakog zdravog društva, ako znate što je više zdravo a što trulo!

“Pozivamo još jednom sve, i vlast i opoziciju u Tivtu da rade po zakonu i važećim propisima i procedurama, a ne po sopstvenim, partijskim i ličnim interesima. Pozivamo i nadležne institucije da reaguju, kako ne bi bezakonje postala praksa, a izvrtanje istine i revanšizam naša tužna svakodnevnica. Na kršenje zakona crnogorsko građansko društvo se navikavati neće”, zaključuje se u saopštenju CGA.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije