Povežite se sa nama

Društvo

CHO: Pozdravljamo rješenje Suda za prekršaje Budva zbog vrijeđanja Kane Tomašević

Objavljeno

-

Foto: Fejsbuk
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crnogorski helsinški odbor za ljudska prava (CHO) pozdravlja rješenje Suda za prekršaje Budva – Odjeljenje u Baru kojim je Mi.Vu. iz Bara prvostepeno novčano kažnjen u iznosu od 250 eura zato što je na društvenim mrežama gospođu Kanu Tomašević sa Cetinja, tokom njenog uživo (live) prenosa građanskog i patriotskog skupa skupa na Cetinju od 22. avgusta 2021. godine, javno vrijeđao i nazvao najpogrdinijim imenima.

Kako su saopštili, objavljivanje njene fotografje, sa istog skupa, sa Draginjom Vuksanović Stanković, poslanicom Skupštine Crne Gore, takođe je izazvalo brojne neprimjerene i vulgarne komentare u medijima i na društvenim mrežama.

“Policijski službenici su uspješno identifikovali i nakon konsultovanja državnog tužioca prekršajno procesuirali Mi.Vu. iz Bara, dok je o prijavama, koje je Tomašević podnijela protiv portala „Borba“, protiv urednika emisije „Neskriveno“, D.R, protiv njegovog gosta l. D., kao i protiv direktorice TV „Srpska“ i osnivača navedene Televizije, M.V, upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici, kojem je predmet službenom poštom dostavljen na ocjenu i mišljenje radi izjašnjenja.

U vezi prijave koju je Kana Tomašević podnijela protiv V.P, službenice Ministarstva finansija i socijalnog staranja, obaviješteno je ODT u u Podgorici, koje se izjasnio da u navedenom nema elemenata krivičnog djela za koje se goni po službenoj dužnosti nakon čega su službenici CB Podgorica protiv nje podnijeli prekršajnu prijavu zbog drskog ponašanja.

Sudije barskog odjeljenja Suda za prekršaje u Budvi u cjelini, za razliku od nekih sudija Suda za prekršaje u Podgorici, pokazuje visoku odgovornost i dosljednost u suzbijanju prekršaja i zaštiti pravno regulisanih odnosa u društvu. CHO pohvaljuje postupanje policijskih službenika Centara bezbjednosti Podgorica i Bar, kao i Savjeta za građansku kontrolu rada policije, koji su pokazali profesionalnu odlučnost da se obračunaju sa mizoginim i govorom mržnje”, zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije